HDP'li adaylar seçmenleriyle buluşuyor

HDP'li adaylar seçmenleriyle buluşuyor
Seçim çalışmalarını kent merkezinden köy ve mezralara kadar sokak sokak, ev ev ve kapı kapı dolaşarak sürdüren HDP'li milletvekilleri, seçmenleri ile biraraya geliyor.

HABER MERKEZİ  Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında HDP Diyarbakır Milletvekili adayları İdris Baluken ve Nesrin Hilal Şanlı, köy muhtarları ile Ergani Belediyesi Taziye Evi'nde bir araya geldi. HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Önen, HDP Ergani ilçe yöneticileri ile partililerin de katıldığı toplantı saygı duruşu ile başladı. Ardından toplantıda konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken , "Kürt sorunu yoktur" diyenlerin ülkeyi kaosa ve savaşa sürüklemek istediklerine dikkat çekerek, "Halkımız gerek Türkiye'de gerekse Kürdistan'da tekrar savaş politikalarını devreye koymak isteyenlere karşı 7 Haziran'da çok güçlü bir mesaj verdi" dedi. 


1 Kasım'da tekrar yapılacak seçimi hatırlatan Baluken, şöyle devam etti: "Halkın iradesi üzerine bir darbe kurmak kendi içinde bir ahlaksızlık içerir. Ama asıl ahlaksızlık halkın sandıklarda verdiği barış mesajına karşın, bunu bir savaş konseptine çevirmektir." Ardından toplantıya katılan muhtarlar, sorun ve taleplerini soru-cevap şeklinde aktardı.

HDP'li milletvekili adayları daha sonra Çermik ve İstasyon yolu üzerindeki çarşı esnaflarını ziyaret etti.

MARDİN 

HDP seçim çalışmaları kapsamında Mardin'in Midyat ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, HDP Mardin Milletvekilli adayları Gülser Yıldırım, Mithat Sancar, Erol Dora, Ali Atalan, HDP PM üyeleri, HDP ve DBP il,ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışta konuşan milletvekilli adayı Erol Dora, 1 Kasım'da elde edecekleri zaferi Ankara katliamında yaşamını yitirenlere adayacaklarını belirtti. Ardından konuşan HDP Mardin Milletvekili adayı Mithat Sancar ise, 7 Haziran seçim zaferi ile birlikte halkların bir arada yaşama başarısı elde ettiğiri ifade ederek, “Cumhurbaşkanı ile AKP hükümeti ve destekledikleri İŞİD bu başarıyı hazmedemediler ve bunun için seçimi yenilediler. Parlamentoyu çalıştırmayıp savaşı çıkarttılar ve bu savaş politikası hala sürdürülüyor. Ama biz herşeye rağmen barış mücadelemizi sürdürüyoruz ve gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Kimse önümüzü kesemez ve irademizi teslim alamaz" dedi.

Sancar, AKP hükümetinin kirli oyun ve politikalarıyla Midyat’taki halkları, inançları ve kültürleri birbirinden koparmak istediğine dikkat çekerek, Midyat halkının buna izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından annelerle seçim bürosunun açılışı yapıldı.

BİNGÖL

Seçim çalışmaları kapsamında HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl merkeze bağlı Garip köyünü ziyaret etti. Ziyarette köylülerin sorunlarını dinleyen Özsoy, ardından Bingöl Yeni Mahalle Camisi'nde Suruç ve Ankara katliamlarında yaşamlarını yitiren yurttaşlar için verilen mevlit programına katıldı. Mevlitten sonra Yeniköy ve Dik köylerine ziyarette bulunan Özsoy, ardından Bingöl merkeze geçti. 

ANTEP 

Partisinin Antep'te ki seçim çalışmaları kapsamında sabah basınla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, toplantının ardından Şahinbey ilçesine bağlı Vatan Mahallesi'ne geçerek, esnafları ziyaret etti. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği ziyaret esnasında halkı dinleyen Yüksekdağ, not alarak 1 Kasım seçimleri için destek istedi. 

Daha sonra Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışına katılan Yüksekdağ, halkı Kürtçe ve Türkçe selamladıktan sonra konuşmasına Ankara'da katledilen yurttaşları anarak devam etti. Katliam sonrası AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sarf edilen sözlere tepki göstererek, yoldaşlarının barış istediği için öldürüldüğünü söyledi. Yüksekdağ, "Antep'in tam da bu mahallesi demokrasiye oy verdiği için saldırılara uğradı, elektrikleri kesildi, sürekli baskı ve abluka altına alındı. Bu mahallenin suçu da HDP'ye oy vermekti. Antep halkı iradesine sahip çıkmıştır, tekrar çıkacağına da inanıyoruz. Sandık yerlerini değiştirmeye çalışanlara 1 Kasım'da 3 vekil alarak cevap vereceğiz. Onlar elimizdeki 2 vekilimizi almaya çalışıyorlar ama bizim gücümüzü bilmiyorlar. Onlara 1 Kasım'da gücümüzü göstereceğiz" dedi.

Halk buluşması mitinge dönüştü

Yüksekdağ, büro açılışndan sonra Şehitkâmil ilçesi Cinderesi semtinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Mitinge dönüşen buluşmaya, binlerce yurttaş katıldı. HDP Antep milletvekili adaylarının da katıldığı etkinlik alanında " Biji Serok Apo", "HDP halktır halk burada", "Şehit namirin" ve "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Burada halka hitaben Yüksekdağ, konuşmasında AKP ve oyunlarına dikkat çekerek, halka dayatılan zulme karşı duracaklarını ifade etti. Yüksekdağ, halkın savaş sürecine sokularak kaos planı ile tekrar tek başına iktidarın hedeflendiğine vurgu yaptı. Bunu deşifre ettiklerini kaydeden Yüksekdağ, AKP'nin kendi karşılarında köşeye sıkıştığını söyledi.Yapılan konuşmalardan sonra Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, kentin STK'ları ile Nov Otel'de bir araya geldi. 

SİİRT 

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden HDP Siirt milletvekili adayları, Siirt'in kanaat önderleri ile bir araya geldi. HDP Siirt İl Örgütü binasında bulunan konferans salonunda düzenlenen toplantıya,HDP Siirt Milletvekili adayı Kadri Yıldırım, HDP Siirt Milletvekili eski adaylarından İsmail Aydın, HDP, DBP il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kanaat önderi katıldı. Toplantının amacı ile ilgili kısa bir konuşma yapan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "Bizler çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç, bizim varlık ya da yokluk sürecimizdir. Halkımızın, kültürümüzün, kimliğimizin varlık ya da yokluk sürecidir. 1400 yıl önce de ileri gelenler ile toplantılar yapılır, onların tecrübelerinden yararlanılırdı. Biz de toplantı vesilesi ile sizlerin tecrübelerinden yararlanmak isteriz" dedi.

MERSİN 

Mersin'de seçim çalışmalarını sürdüren HDP, "İnadına Barış " sloganıyla sokak sokak, ev ev, kapı kapı gezerek seçim çalışmalarına devem ediyor. 
HDP Mersin Milletvekili Mehmet Alış'ın katılımı ile Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi'nde halk toplantısı düzenlendi. Toplantı Ankara katliamında yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Mersin Milletvekili adayı Mehmet Alış, "Bizler bu ülkede barışı getirebilmek için mücadele ediyoruz. Ama hükümet ve Cumhurbaşkanı bizim tüm barış ve çözüm taleplerimize her gün yeni bir katliam ve derinleştirilen savaş süreci ile cevap veriyor" dedi. Bu savaşın halkların savaşı olmadığını dile getiren Alış, "Halklar el ele vererek barışı inşa edecek " dedi. 
HDP, Forum AVM önünde de stant açarak hem broşür dağıttı hem de halka "Büyük İnsanlık" projesini anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.