HDP'li Aydınlar: O barajı kurutacağız

HDP'li Aydınlar: O barajı kurutacağız
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1'inci bölge 3'üncü sıra milletvekili adayı, sanatçı Pınar Aydınlar, İzmir'de göç alan mahallede yaşayıp fabrikada çalışan kadına da gidecek,

 yalıda oturan, şirket yöneten kadına da. Seçimde 'kalbine yaslanarak' konuşup, oy isteyeceğini ve tüm kadınları erkek egemen sistemle mücadeleye davet edeceğini söyledi.

Türk Halk Müziği sanatçısı 36 yaşındaki Pınar Aydınlar, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gördü. Aydınlar 2014 yerel seçimlerinde Sırrı Süreyya Önder ile 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı' oldu. Aydınlar, 2002 yılında Arif Sağ'ın oğlu Tolga Sağ ile evlendi ve 2011 yılında ayrıldı. Toprak ve Turna adlı ikizlerin annesi olan Aydınlar, yıllardır konser vermek için geldiği İzmir'den milletvekili olmak amacıyla yola çıktı. "Bir insan kalbine yaslanarak konuşmalı, inanmadığı hiçbir şeyi söylememeli. Halk en büyük deryadır. Kimin samimi, kimin hırsız, katil olduğunu anlar" diyen Aydınlar, kadın mücadelesinin önemini şu sözlerle açıkladı:

"En büyük sorun kadının ve emeğinin sömürüsü. Fabrikada çalışan kadının emeği sömürülürken ev kadını yok sayılıyor. Kaç çocuk yapacağına, kürtaj hakkına erkek egemen sistem karar veriyor. 'Toprak ana', 'Anadolu' deniyor ama 'ana' derken kadının kimliği yok sayılıyor. Kadının özgürlüğüne giden yol örgütlü olmasından geçer. Yalnızlık insanı zayıflatır. Partimizin logosunda bile kadın elleri üzerinde yükselen bir ağaç var. Bizler yok sayılan kimliğimizi, bedenimizden üzerinden yapılan politikayı, kadın emeğini yok sayan, kadının anne olma kimliğinden dahi kendine çıkarım sağlayan erkek egemen sisteme karşı kadın özgürlüğünü savunuyoruz."

"BARAJI KURUTACAĞIZ"

Aydınlar, HDP'nin savaşmadığını, adalet ve eşitlik kavgası verdiğini bunu da sandıkta yaptığını baraj sıkıntıları bulunmadığını söyleyerek şunları ekledi:

"Bir dayatma var. Biz renklerin birlikteliği ile mücadele alanındayız. Barajı geçemezsek Recep Tayyip Erdoğan 'ın tek adam olma hedefine yol alma gayreti başarıya ulaşacak. Biz o barajın suyunu kurutacağız. Onlar kurdukları HES'lerle bizim doğamızı katlederken, sermayeye peşkeş çekerken, sermayeden ve zulümden beslenen barajı kurutacağız. HDP savaş yapmıyor. Bizler adalet, eşitlik kavgasını sandıkta vereceğiz. Yapılacak provokasyon eylemlerine karşı seçimlere gireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.