HDP'li kadınlar seçim komisyonu kurdu: Her yerde olacağız

HDP'li kadınlar seçim komisyonu kurdu: Her yerde olacağız
Kadının siyasetteki eşit temsiliyetinin öncülüğünü yapan HDP'de kadınların seçim çalışmalarına aktif katılımını sağlamak için Kadın Seçim Komisyonu kuruldu

İSTANBUL - . Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Müge Yamanyılmaz, HDP'li kadınların Türkiye ve Kürdistan'ın 81 ilinde seçim çalışması yapacağını ve ev ev dolaşarak kadınların sorunlarını dinleyeceklerini söyleyerek, "Kadınlar Türkiye ve Kuzey Kürdistan'ın her yerinde olacak. Anadolu'da ve Karadeniz'de yaşam alanlarına sahip çıkan kadınları da sürece dahil edeceğiz" dedi. 



Kadın Komisyonu'nun yürüteceği çalışmalar hakkında bilgi veren HDP Seçim Komisyonu Üyesi Müge Yamanyılmaz, Türkiye'de nüfusun yarıdan fazlasını kadınların oluşturduğunu ancak kadının Meclis'teki temsilinin yalnızca yüzde 14 olduğunu belirterek, bunun siyasal şiddet olduğunu söyledi. Karar alma mekanizmasının erkekler tarafından yürütüldüğüne dikkat çeken Yamanyılmaz, "Kadınların deneyimlerinin ve ihtiyaçlarının kadınlar tarafından belirlenmesi gerektiğini düşündüğümüz için kadınları nasıl siyasete dahil edebiliriz, siyasette kadının sözünü nasıl görünür kılabiliriz sorularını temel olarak kadın komisyonunu kurduk" dedi. 

İstanbul ve Diyarbakır merkezli yürütülecek

Özgün kadın çalışmasının önemine vurgu yapan Yamanyılmaz, "Öz örgütlülüğümüzün açığa çıkmasını, gösterilmesini ve kadınlarının sorunlarının sokaklardan Meclis'e taşınmasını, kadınlardan yana bir söz üretmenin ve o söz için politikalar uygulamanın önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Komisyonun içinde Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Selma Irmak'ın da yer aldığını belirten Yamanyılmaz, çalışmalarını Diyarbakır ve İstanbul merkezli olarak koordineli şekilde yürüteceklerini, hem Kürdistan'da hem de Türkiye'de kadınların taleplerini ve mücadelelerini görünür kılmak için çalışacaklarını kaydetti. 


Kadınlar 81 ilde çalışma yürütecek 

Kadın Komisyonu'nun Türkiye ve Kürdistan'ın 81 ilinde seçim çalışmasını yapacağını belirten Yamanyılmaz, şöyle devam etti: "Kadınlar Türkiye ve Kuzey Kürdistan'ın her yerinde olacak. Doğanın, yaşamın, tohumun bilgisi kadındadır. Dolayısıyla HES'lere karşı direnen, yaşam alanlarına sahip çıkan kentlere, rantlara değil toplumun hizmetine açık olacak projeler için mücadele eden kadınların sesinin bizimle olması çok önemli." Karadeniz'de çalışma yürüteceklerini aktaran Yamanyılmaz, Kürdistan'daki kadın dinamiği ile kadın hareketinin verdiği güçle Türkiye'deki kadın mücadelesine sahip çıkarak Türkiye'de çalışma yürüteceklerini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.