HDP’li vekiller açlık grevine başlıyor

HDP’li vekiller açlık grevine başlıyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, twitter sayfasından BDP'li 2 milletvekilinin tahliye taleplerinin reddini protesto etmek için açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Anayasa Mahkemesi'nin hakkında verdiği kararın ardından Ergenekon davası kapsamında yargılandığı mahkemece CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesinin ardından BDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım için yapılan tahliye başvurusuna 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ret kararı verildi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı beklenirken, sabah saatlerinde mütalaasını veren savcı, "AYM'nin kararının bağlayıcı olmadığı" gerekçesi ile tahliye edilmemeleri yönünde Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak için olumsuz görüş bildirdi. Karara yönelik kamuoyunun tepkileri sürerken, HDP'li vekiller açlık grevine girme kararı aldı. 

Alınan kararı -HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, twitter sayfasından duyurdu. Önder resmi adresinden geçtiği tweette "Tutuklu vekillere karşı gelişen ayrımcı yaklaşımı protesto için HDP li 4 vekil TBMM de yarın süresiz açlık grevine başlıyoruz" ifadesini kullandı.

'Batıda ayrı hukuk, Kürdistan'da ayrı' 

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise, "Verilen karar Türkiye'de iki ayrı hukuk düzeni olduğuna dair net bir göstergedir. Bir tanesi Türkiye'nin batısında bir tanesi de Kürdistan'da olmak üzere iki hukuk düzeni olduğu ortaya çıktı. Tutuklu vekillerin serbest bırakılması konusunda Anayasa Mahkemesi kararının batıda göz önünde bulunacağını Kürdistan'da göz önünde bulunamayacağını mahkemeler ilan etti. Bunu Kürdistan'a ceza sömürüsü olarak görüyoruz. Türkiye'de yeni darbe süreci başlattıkları ortadadır. Bu çözüm sürecine karşı bir darbedir" dedi. 


Kürkçü, yarın 4 HDP'li vekil olarak açlık grevine başlayacakların belirterek, "Öğlen başlayacağız. Bitirme süresi belli değil. Ne zaman durum olumluya evrilirse o zaman bakacağız" diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.