HDP'li vekiller bakanlık koltuğunda

HDP'li vekiller bakanlık koltuğunda
HDP'li bakanlar Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydan Konca, önceki gün bakanlık koltuğuna oturdu. İlk fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

1 Kasım'da yeniden sandık başına gitmeye hazırlanan Türkiye'de, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan seçim hükümeti ilklere sahne oldu.

Dikkat çeken ilklerden biri ise iki HDP'li milletvekilinin iki önemli bakanlığa atanması oldu. Başbakan Davutoğlu tarafından atandığı baranlıklara telefonla bildirilen Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydan Konca, önceki gün bakanlık koltuklarına oturdu. Kalkınma Bakanı Doğan ise makamında çekilen fotoğrafı sosyal medyada  paylaşıldı. AB Bakanı ve Baş müzakereci Ali Haydar Konca, saat 14.00'te, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ise saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

 Pir Sultan Abdal Derneği eski Başkanı Alevi toplumunun öncülerinden olan Doğan, icraatlarını sıralarken önce Alevilerin sorunlarına eğileceğini ve cem evlerinin hukuki statüye kavuşması için çalışma yapacağını söyledi. Doğan, bakanlık koltuğuna oturmadan önce  yaptığı ilk açıklamada, "En önemli sorunları olan, en önemli öğreti ve inanç toplulukları Alevilerdir. Alevilerin sorunlarına öncelikle eğileceğiz ve acil olan, özellikle cem evlerinin hukuki statüye kavuşturulması olsun, zorunlu din dersleri konusunda elbette ki çalışmamız olacak, bu çok doğal bir durum" demişti. Müslüm, geçici hükümette iki Alevinin yer almasını ise, "Bu da bizim toplumsal gerçekliğimize ulaştığımız örgütlülük düzeyini gösterir" sözleri ile değerlendirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.