HDP'nin dosya sayısı 320

HDP'nin dosya sayısı 320
Adalet Bakanlığı'ndan Meclis'e gönderilmek üzere çıkan dokunulmazlık dosyalarının sayısı 550'ye ulaştı. Dosyaların yarıdan fazlası HDP'ye ait.

 

550 dosyadan 320'si HDP'li milletvekillerinin. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet partilerine Meclis'te bekleyen tüm dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini yaptığı 17 Mart 2016 tarihinde dosya sayısı 506'ydı. Yaklaşık 15 gün içerisinde Adalet Bakanlığı'ndan Meclis'e sevk edilmek üzere Başbakanlığa gönderilenlerle birlikte sayı 44 arttı.

Sayı artmadan önce de en çok HDP'li milletvekilleri hakkında dosya bulunurken, onu sırasıyla CHP, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri izliyor. Liderler açısından ise sadece AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili fezleke bulunmuyor.

Daha önce Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda  görüşülmeyi bekleyen 459 tezkerenin dağılımı şu şekildeydi:

267 HDP

134 CHP

40 AKP

14 MHP

CHP'den ihraç edilerek bağımsız olan Aylin Nazlıaka hakkında da fezleke bulunuyor.

AKP CHP görüşmesi bekleniyor

AK Parti dokunulmazlıklar konusundaki çağrısına yazılı yanıt veren CHP ile bir görüşme daha yapması bekleniyor. AK Parti kurmayları Çarşamba günü bir araya gelerek geçici anayasa değişikliği teklifine son şeklini verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı teklifi CHP'ye götürecek. Uzlaşmaya varılması halinde birlikte, olmaması halinde ise AK Parti tek başına teklifini komisyona sunacak. Bostancı'nın CHP ile görüşmesinin Perşembe günü gerçekleşebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.