“HDP’nin kendisini ifade etmesine gerek yok, ben ediyorum”

“HDP’nin kendisini ifade etmesine gerek yok, ben ediyorum”
Mardin’de düzenlenen referandum panelinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP’nin kendisini ifade etmeye gerek olmadığını belirterek, gittiği her yerde HDP’yi ifade ettiğini söyledi.

  Mardin’de “Hukuk Herkes İçin-Yarınlar İçin Paneli” düzenlendi. İçişleri Bakanlığınca görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün açılışı konuşması yaptığı panelde, Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Mithat Sancar birer konuşma yaptı.

  “Türkiye’nin toplumsal bir uzlaşmaya ihtiyacı var”

  Ardından konuşan AK Parti kurucusu, eski milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, referandumun anayasal bir hak olduğunu söyledi. Yalçınbayır, “Referandumun iki sonucu var. ‘Evet’te bizim ‘Hayır’da bizim” diye konuştu.

    “Ben her tarafta HDP’yi ifade ediyorum”

  CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Biz ana muhalefet partisiyiz ve yüzde 25 oy almışız ama bizim açımızdan da süreç adil değil. Çünkü olanaklarımız iktidar partisi olanaklarıyla kıyaslanmayacak kadar az. En önemlisi medyamız yok, kendimizi sosyal medya üzerinden ifade etmeye çalışıyoruz. Başka bir siyasi parti HDP. Kendilerini ifade etmeye gerek yok, ben her tarafta ifade ediyorum” ifadelerinde bulundu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.