HDP'nin ön seçim sonuçları belli oldu

HDP'nin ön seçim sonuçları belli oldu
Diyarbakır'da bazı ilçelerde ön seçime giden HDP'de sandık sonuçları belli oldu.

İlçe adayları için ön seçim kararı alan HDP, Diyarbakır, Batman, Dersim ve Şırnak ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde sandık kurdu. Diyarbakır'daki 6 ilçenin seçim sonuçları belli oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde 4'ü merkez olmak üzere 7 ilçenin adaylarını belirlemek için ön seçime gitti.  Aday adayları kendilerini ve projelerini anlattıktan sonra, delegeler oy vermeye başladı.

690x390cc-srnk-30-12-2018-sirnak-on-secim.jpg

İşte oylama sonuçlarının belli olduğu ilçeler

Bağlar İlçe adayını belirlemek için 6'sı kadın 12 aday yarıştı. 511 delegenin oy kullandığı ön seçimde en fazla oyu Zübeyde Zümrüt ile Zeyyat Ceylan alırken, Yenişehir İlçesi'nde İbrahim Çiçek ile Belgin Diken, Sur İlçesi'nde Filiz  Buluttekin ile Cemal Özdemir, Lice'de Samiye Zengil ile Tarık Mercan, Silvan'da Abbas Azizoğlu ile Naşide Toprak ve Bismil İlçesi'nde ise Orhan Ayaz ile Gülşen Özer en fazla oy alan kişiler oldu.

Bu arada Sur, Silvan, Bismil, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerindeki belediye eşbaşkanları ön seçimle belirlenirken, Dicle, Eğil, Çüngüş, Hani, Hazro, Kocaköy, Çınar, Ergani, Kulp ve Çermik ilçelerinde ise adayları partinin il örgütü ve genel merkez belirleyecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.