HEDEP’ten Kışanak’ı serbest bırakma çağrısı

HEDEP’ten Kışanak’ı serbest bırakma çağrısı
HEDEP Diyarbakır milletvekili Eren, Meclis kürsüsünden mahkemeye seslenerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır HEDEP Milletvekili Serhat Eren, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada Kobani Davası’na bakan mahkemeye seslenerek azami tutukluluk süresi olan 7 yıldan bu yana tutuklu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı iktidarın talimatını beklemeden derhal serbest bırakmasını istedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Kobani Davası’na bakan mahkemeye seslenerek azami tutukluluk süresi olan 7 yıldan bu yana tutuklu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı iktidarın talimatını beklemeden derhal serbest bırakmasını istedi. Genel Kurulu’a seslenen Eren şöyle konuştu:
“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır halkının iradesiyle seçildikten sonra maalesef kayyım tayın edildi. Seçildiği tarihten itibaren 7 yıldır tutuklu ve bugün tutukluğunun yedinci yılıdır. 7 yıldır özgürlüğü gasp edilmiş durumda. 7 yıldır tutuklu olarak yargılanmakta. Yani yasaya göre hiç kimse 7 yıldan fazla tutuklu tutulamaz. Başkanımız 7 yıldır tutuklu ancak mahkeme başkanımızın hakkında tahliye kararı vermiyor. Maalesef mahkemeleri getirdiğiniz durum bu. Mahkemeye buradan seslenmek istiyorum. Arkadaşımızı, eşbaşkanımızı, halkın iradesiyle seçilen eşbaşkasımızı yasa ve hukuka göre tahliye edin. İktidarın tahliye talimatını beklemeyin.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum