Helikopter kardan mahsur kalan hastalar için havalandı

Helikopter kardan mahsur kalan hastalar için havalandı
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan Diyarbakır'ın ilçelerine bağlı kırsal bölgelerde rahatsızlanan aralarında 3 aylık bir bebeğin de bulunduğu 6 kişi, ambulans helikopterle hastanelere kaldırıldı

Tigris Haber-  Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan Diyarbakır'ın Lice, Çermik, Kulp ve Çüngüş ilçelerine bağlı kırsal bölgelerde rahatsızlanan aralarında 3 aylık bir bebeğin de olduğu 6 hasta için havalandı.

Kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan bölgelerdeki hastalara için ambulans helikopterle harekete geçildi.

Aralarında 3 aylık bebeğin de olduğu 6 hasta, ekipler tarafından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Hakan Karakaş, yaptığı açıklamada, kar yağışından dolayı 112 acil sağlık ekiplerinin ulaşamadığı yerlerdeki hastaları ambulans helikopterle hastaneye götürdüklerini belirtti.

Karayolu ile ulaşımın sağlanamadığı yerlere ambulans helikopter ile ulaştıklarını ifade eden ambulans helikopterin kaptan pilotu Nedim Güngör ise 112 Komuta Merkezinin kendilerine bildirdiği Lice, Çermik, Çüngüş ve Kulp'a bağlı, ambulansların ulaşamadığı köylerden hastaları zorlu şartlarda alıp hastaneye yetiştirdiklerini söyledi.

Helikopterle alınan hastaların sağlık kuruluşlarına ulaştırıldıklarını anlatan Güngör, "Zor şartlarda hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. İki metre kar var, inmeden hafifleme pozisyonunda duruyoruz. Doktorumuz ve teknisyenimiz çok zor şartlarda hastayı getiriyorlar." ifadesini kullandı.

Zorluklara rağmen, hastaları hastaneye ulaştırmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Güngör, insanların yüzündeki tebessümün tüm yorgunluklarını aldığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum