Hem bakkal, hem muhtar!

Hem bakkal, hem muhtar!
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Lalabey Mahalle Muhtarı Abdullah Çelik, muhtarlık yeri olmadığı için mahalle sakinlerinin bu konudaki işlemlerini kendi bakkal dükkânında yapmak zorunda kalıyor.

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Lalabey Mahalle Muhtarı Abdullah Çelik, muhtarlık yeri olmadığı için mahalle sakinlerinin bu konudaki işlemlerini kendi bakkal dükkânında yapmak zorunda kalıyor. Muhtar Çelik,”Önce Abdullah Demirbaş bizi es geçti, şimdi de kayyum yönetimi bize yer yapmıyor” diyerek Sur Belediyesi’ne sitem etti.

Muhtarlık yeri olmadığı için mahalle sakinlerinin muhtarlığı ilgilendiren işlemlerini işlettiği bakkal dükkânında yapmak zorunda kalıyor. Yani hem muhtarlık hem de bakkaliye dükkânı. Bu sıkıntının yaşandığı yer Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Lalabey Mahallesi. 26 yıldır bu mahallede yaşadığını belirten muhtar Abdullah Çelik, birçok mahalleye muhtarlık yeri ve bürosu yapıldığı halde kendi mahallesinin bundan mahrum bırakıldığını söyledi, önce eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş’a, sonra da şu an görevde olan kayyum yönetimine sitem etti.

‘Söz verip yerine getirmediler’

Mahallesinde 2 bin’i seçmen olmak üzere 5 bin insanın yaşadığını belirten muhtar Abdullah Çelik,”Sur olaylarında büyük hasar gören bir mahalleyiz. Ayrıca kentsel dönüşümün devam ettiği mahallelerden biriyiz.  10 sokak bu kapsamda boşaltıldı ama diğer sokaklarda yaşam tüm canlılığı ile devam ediyor. Muhtarlık yerimiz yok. Eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş’a defalarca başvurduk, her defasında söz verdi ama yerine getirmedi. Diğer mahallelere yapılırken bizi es geçtiler. Şu anki yönetime de talebimizi ilettik ama henüz bir sonuç yok. Bu kadar insanın muhtarlıkla ilgili işlemlerini kendi bakkal dükkânımda yapmak zorunda kalıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.