Şahin DOĞAN

Şahin DOĞAN

HENDEK; HALKIN YÜREĞİNE AÇILAN YENİ YARADIR

HENDEK; HALKIN YÜREĞİNE AÇILAN YENİ YARADIR

                                                                           

 KDP yönetiminin Rojava sınırına kazdığı hendekle Suriye kaosunun ortasına daldı.  Rojava’daki gelişmelere başından itibaren hep mesafeli yaklaştı. Ortaya çıkan bu iradeyi kabullenmedi. Yaklaşım ve değerlendirmelerinde yadsıdı. İnsani yardımların sınır kapılarından geçmesine izin vermedi. Sınır kapısını kapatarak Rojava’ya arkadan hançeri dayadı. Bununla yetinmeyerek kilometrelerce uzunluğunda, 2 metre genişliği 3 metre derinliğinde  bir hendek kazdırdı. Her halde tarihe yansıyan buna benzer bir icraatı, üstelik kendi soydaşlarına karşı böylesi bir hendeği hiçbir güç gerçekleştirmemiştir.Kürtler bilindiği gibi, bölündü, parçalandı.Yaşadığı soykırımlar yetmezmiş gibi; aşiretler ,aileler, birbirine sınırdaş yapıldı. Mayınlar, tel örgüler  örülerek birbirine hasret bırakıldı.Tarihsel gadre uğradıkları yetmezmiş gibi; kendi bağrına derin bir yara açan, ihanet hançeri gibi hendeği dayatan icraata ne demeli. Gelecek tarihsel süreçlerde nasıl bir değerlendirmeye konu olacak.

         Brakuji ile geçmişde Kürtler arasında derin iz bırakan KDP,şimdi de Rojavalı kardeşlerine; geniş ve uzun bir mezar hazırladı.Kaderleriyle baş başa bırakmak istiyor.Olaki; El Kaide bağlantılı çetelerin saldırıları karşısında dayanamayıp da geri çekilmek zorunda kalacak olsa, Rojavalı kardeşleri için son geri çekilme noktası bu hendekleri mi reva görüyor? Bu hendeklere sığınmak zorunda kalan kardeşlerine nasıl bir son hazırlıyor? Çetelerin vahşetinden kaçmak zorunda olanlar, hendekle çeteler arasına sıkışıp kalacaklar. Hendeğe girmek zorunda kalanlara KDP’de bir katkı sunarak, üzerlerini toprakla örterek onlara tarihin unutamayacağı bir mezar mı hazırlayacak? Orta Doğu’da Kürtlere mezar hazırlayan o kadar çok güç oldu ki, Anlaşılması zor olan KDP’nin de kendi soydaşlarına aynı şeyi niçin reva gördüğüdür. 

       KDP yönetimi,kendi soydaşlarına,rojavada tarihsel zulme uğramış kadim halkların birlikte oluşturdukarı iktidarlaşmasına ve kardeşleşmesine destek ve güç vermesi gerekirken, niçin karşı duruş sergiliyor. Çete güçlerinin elini güçlendirici bir pratiğin içerisine giriyor.

       BRAKUJİ,Kürtler arasında lanetli bir kavramdır.KDPnin sicili bu açıdan kirlidir.Egemen olmadığı,kendine hizmet etmeyen hiçbir gelişmeyi kabullenmiyor.Kendi içinde egemenliği için Kürt halkının düşmanlarıyla bile ittifaka girmekten kaçınmamaktadır. Çıkarları ve ulusallığı arasındaki git-gelleri arasında her zaman kendi dar çıkarları ağır basmıştır. Geçmişe dönük bu izleri hatırlamak bile istemeyen Kürt halkının aklına KDPnin bu pratikleri tekrardan hatırlatmak size ne kazandıracak?

       Başta Güney Kürtleri Saddam döneminde başlarına gelenleri tarih bile yazmaya utanıyor. El Enfal operasyonlarında on binlerce insan Hitler faşizmini geride bırakan bir vahşetle katledildi, yok edildi. Büyük bölümünün akıbeti hala meçhul. Halepçe sonrası soykırımdan kurtulmak için yüz binlerce insan çevre ülkelere sığınmak zorunda kaldılar. O görüntüler insanlığın hafızasından silinemeyecek bir iz bıraktı. Sizlere en büyük dostluk ve kardeşlik elini yine kendi soydaşlarınız uzatmadı mı? Karşılığı böyle mi olacaktı? Kepçelerle kazdıklarınızı, halk elleriyle doldurmaya çalışıyor.

   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şahin DOĞAN Arşivi
SON YAZILAR