Her daim hindi

Her daim hindi
Uzmanlar; "hindi eti yılbaşına özel değil, düzenli tüketilmeli"

OMÜ Veteriner fakültesi hayvan beslenme ve beslenme hastalıkları anabilim dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç: "protein kaynağı olduğu için hindi etini düzenli olarak tüketmek gerekiyor" 
“Türkiye’de kanatlı grubu içerisinde hindi eti yeterince tüketilmiyor”

hindi-1.jpg
Samsun- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Beslenme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, Türkiye’de kanatlı grubu içerisindeki hindi etinin yeterince tüketilmediğini belirterek, "Protein kaynağı olan hindi etini düzenli olarak tüketmek gerekiyor" dedi. 
Genç, “Hindi etinin gerek beyaz ete gerek kırmızı ete göre daha verimli olduğu söylenebilir. İnsan için kolesterol ve kalori değeri daha düşük, protein değeri ise gayet yeterli bir düzeydedir. Özellikle beyaz et ve kırmızı et arasında özelliklere sahiptir. Sağlık açısından beyaz ete, lezzet açısından ise kırmızı ete yakındır. Bunun yanında hindilerin merada beslenme şansı vardır. Daha ekonomik olan bu yöntem doğal beslenmeyi destekleyen, daha az kalıntı içeren ve egzersiz yaptığı için daha sağlıklı gelişen hayvanların etinden faydalanılmış olur.” diye konuştu.
Yılbaşında canlı hindi satışları ve alımlarının arttığını vurgulayan Yrd. Hindilerin genelde 5 ila 11 kilo arasında olduğunu hatırlatan Genç, “Bunun altında ve üstünde olan hayvanları tercih etmememiz lazım. Parça Hindi alımında bulunacaksak kalça etini öneriyoruz. Çünkü daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.