"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesi

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesi
Elazığ'da anaokulu öğrencileri, proje kapsamında biriktirdikleri paraları, yetim çocuklara ulaştırıyor

Elazığ - Elazığ Anaokulu öğrencileri, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesi kapsamında biriktirdikleri paraları İHH aracılığıyla yetim çocuklara ulaştırıyor.Okul Müdürü Onur Demir, yaptığı açıklamada, 2010'dan beri "Oyuncağımı Paylaşıyorum" adıyla kampanya yürüttüklerini söyledi.

Öğrencilerin bağışladığı oyuncakları kardeş okul uygulaması kapsamında Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Ağrı'daki okullara göndererek ihtiyaç sahibi çocukları sevindirdiklerini kaydeden Demir, bu eğitim döneminde yaklaşık 900 oyuncak bağışlandığını belirtti. İnsan Hak ve Hürriyetleri  İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesine de destek olmaya karar verdiklerine dikkat çeken Demir, "Eğitim yılı başında bu projeyi de uygulamaya koyduk. Bu projeyle de öğrenciler sınıflarında bulunan kumbaralara her cuma istedikleri miktarda para koyuyor. Kumbaralarda biriken paralar her ay İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla yetim çocukların annelerinin hesabına aktarılıyor. 11 sınıfımız var. Her sınıfın bir yetim kardeşi var. Herkes kardeşine destek oluyor" diye konuştu.

Okulda görevli öğretmen Emel Bulut da uyguladıkları proje ve kampanyalarla çocuklara yardımlaşma ve paylaşmayı öğretmek istediklerini belirterek, "Kampanyalara veliler büyük destek veriyor. Yetim çocuklar da bizim çocuklarımız. Velilerimiz de bize destek oldu ve bu projeyi başlattık. Bütün çocuklarımızla yetim kardeşlerimize sahip çıkmaya başladık" dedi.

yetim-2.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.