HERKESİ DOLANDIRMIŞLAR

HERKESİ DOLANDIRMIŞLAR
Diyarbakır’da patlak veren Aydın Rezidans skandalında aralarında hakim, savcı ve avukatların da olduğu yüzlerce kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.
Dilek AKIN/ÖZEL HABER

Adli makamlar olaya el koyarken, savcılık soruşturma başlattı. Bir evin 20-30 kişiye ayrı ayrı olarak satılarak para toplandığı iddia ediliyor.

Diyarbakır’da patlak veren Aydın Rezidans skandalında önemli ve çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Aydın Rezidans üzerinden taşeronluk adı altında yüzlerce kişiye daire satan ve para toplayan dolandırıcılık şebekesi, skandalın vatandaşlar tarafından fark edilmesiyle kayıplara karıştı. Diyarbakır’ın çalkalandığı skandal ve vurgun olayında aralarında hakim, savcı ve avukatların da olduğu yüzlerce kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Adli makamlar olaya el koyarken,savcılık soruşturma başlattı. Bir evin 20-30 kişiye ayrı ayrı olarak satılarak para toplandığı iddia ediliyor.

Taşeronlar ve emlakçılar başrolde

Taşeronların ve bazı emlakçıların içinde olduğu zincirleme dolandırıcılık olayında aynı daireyi çok sayıda kişiye satarak dolandıran şebekenin bununla beraber vatandaşlardan yeni daireler sözüyle para topladığı da belirtiliyor. Vatandaşların fark etmesiyle gün yüzüne çıkan son dönemlerin en kapsamlı vurgununda savcılık soruşturma başlattı. Topladıkları paralarla beraber kayıplara karışan dolandırıcılar şimdi her yerde aranıyor.

Rakam 100 milyon Tl’yi geçti

Dolandırılan kişiler arasında birçok meslek grubundan insan var. Savcı, hakim, avukat, iş adamı gibi farklı kimliklere sahip kişilerin dolandırılması dikkat çekiyor. Zincirleme saadet zinciri vurgununda rakamın 100 milyon TL’yi geçtiği ifade ediliyor. Çoğunluğu inşaatın temeli aşamasında para verenlerin olduğu olayda bugüne kadar yakalanan olmazken, emniyet ve adli makamlara yapılan mağdur başvurularının devam ettiği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum