Hevsel'deki ağaç kıyımı daha sürecekmiş!

Hevsel'deki ağaç kıyımı daha sürecekmiş!
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Vadisi'nin ıslah edilmesine dönük çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, kendiliğinden yetişen ağaçları keseceklerini söyledi.

 

DİYARBAKIR  - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Temel ise bu zamana kadar onca ağacın kesilmesini "rehabilite" olarak tanımladı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, son günlerde Hevsel'de yaşanan ağaç kesimleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Üniversite Rektörlüğü Senato Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Temel de katıldı. Basın toplantısında konuşan Saraç, ağaçların kesildiği yerin bataklıktan oluştuğunu söyleyerek, yaz mevsiminde sularında çekilmesi ile birlikte sürekli yangınların çıkmasından dolayı ağaçların kesildiğini ileri sürdü. Alanın ıslah edilmesine dönük çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Saraç, ağaçları kesmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

'Rezerv Yapı Alan çalışmaları sürecek' 

Saraç'ın ardından konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Temel ise "rehabilite" olarak adlandırdığı Dicle Vadisi'ndeki çalışmaların devam edeceğini söyleyerek, vadideki riskli alan ve "Rezerv Yapı Alan" çalışmalarının süreceğini kaydetti. Vadide yürütülen çalışmaların Diyarbakır Valiliği ve Bakanlıkça ortak yürütüldüğünü söyleyen Temel, Vadi'nin tamamen doğa parkı olarak tasarlanacağını ileri sürdü.

 

rektor-2.jpg
Basın toplantısı gazetecilerin sorularının ardından sona erdi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.