Heyetin İmralı'ya gidişi netleşmedi

Heyetin İmralı'ya gidişi netleşmedi
HDP heyetinin bu hafta sonu İmralı'ya yapması beklenen ziyaretin tarihi henüz netleşmedi.

ANKARA - Edinilen bilgilere göre İmralı'da PKK Lideri Öcalan ile devlet heyeti arasında görüşmeler sürerken, heyetin İmralı'ya gidişi için sekreteryanın kurulması bekleniyor.


Çözüm süreci kapsamında yeniden başlayan görüşme trafiği ile birlikte merakla beklenen İmralı ziyareti henüz netleşmedi. Hafta içinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya gelen HDP İmralı heyeti İmralı ziyaretinin tarihinin netleştirilmesi talebinde bulunmuştu. 5 Kasım tarihinde Adalet Bakanlığına adaya gidiş için resmi başvuruda bulunan heyetin yaptığı görüşmelerde adaya yeni bir formatla gidilmesi, müzakerelerin başlatılması talebinde bulunmuştu. Hükümetin söz düzeyinde karşı çıkmadığı talepler için şimdiye kadar somut bir adım atılmadı. İmralı'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çalışmalarını kolaylaştırmak için kurulması beklenen Sekreterya, İzleme Kurulu ve HDP İmralı Heyetinin genişletilmesi konularında ise görüşmeler sürüyor. 

İmralı adasına yeni tutukluların sevk edilmesi talebi konusunda da söz veren Adalet Bakanlığı'nın bu sevkleri gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunda ise HDP heyetine şimdiye kadar bir bilgi vermedi. Yeni görüşmelere müzakere pozisyonunda başlaması konusunda ısrarcı olan HDP heyeti ise İmralı'da sekreterya kurulmadan İmralı'ya gitmeyi düşünmedikleri bilgisini verdi. İmralı'ya gidişin geciktirilmesi konusunda herhangi bir sorun olduğunu düşünmeyen HDP İmralı heyeti, gecikmeyi, İmralı'da kimi teknik konularda yürütülen devlet heyetiyle Öcalan arasındaki görüşmelerin henüz sonuçlandırılmamış olmasına bağlıyor. 

Bu arada konuyu MYK ve Meclis Grubu ile ele alan HDP heyetinin dün başlayan toplantısı ise bugün Meclis grubu ile devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.