Hindistan cevizi sütünün cildinize olan 5 faydası

Hindistan cevizi sütünün cildinize olan 5 faydası
İşte günlük cilt bakımı rutininizde kullanmak isteyeceğiniz Hindistan cevizi sütünün faydaları...

 

Hindistan cevizi sütü, zengin vitamin ve kalsiyum içeriği, kremsi dokusu ile alternatif bir güzellik ürünü olarak kabul ediliyor. Cilt için oldukça avantajlı olduğu tespit edilen Hindistan cevizi sütünün pek çok faydası bulunuyor.

 

CİLDİ NEMLENDİRİR

Taze Hindistan cevizi sütünün, yaklaşık yarım saat cilt üzerine uygulandığında büyük bir nemlendirici gücü bulunyor. Pürüzsüz, yumuşak bir görünüm sağlarken, aynı zamanda kurulukla da mücadele ediyor. Cilt kuruluğundan kurtulmak için banyo suyunuzun içine Hindistan cevizi sütü ekleyerek rahatlatıcı ve nemlendirici bir banyo keyfi yapabilirsiniz. Dilerseniz lavanta yağı ve gül suyu da ekleyebilirsiniz.

 

ETKİLİ BİR MAKYAJ TEMİZLEYİCİ

Yoğun makyaj yapıyor ve günün sonunda kimyasallardan uzak doğal ürünlerle makyajınızdan kurtulmak istiyorsanız, seçiminiz kesinlikle Hindistan cevizi sütü olmalı. Daha etkili sonuçlar almak için Hindistan cevizi sütünün içine Hindistan cevizi yağı ve bebe yağı da ekleyebilirsiniz. Böylece kimyasallardan uzak cildinizi temizlerken hem nemlendirmiş hem de beslemiş olacaksınız.

Yaşlanmayı geciktirir

İçerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde cildin esnekliğini muhafaza ediyor, ince çizgilerin ve kırışlıklıkların artmasını önlüyor. Düzenli olarak kullanıldığında ise yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunuyor.

CİLT HASTALIKLARINDA TEDAVİ EDİCİ

Sedef ya da egzama gibi bir takım cilt problemleriniz varsa Hindistan cevizi sütü bu problemleri belirli bir seviyede tedavi ediyor. Düzenli olarak kullanıldığında cilt kuruluğundan şikayet edenler için de etkileyici bir özelliği bulunuyor.

 

GÜNEŞ YANIKLARINA KARŞI KORUYUCU

Yazın güneş yanıkları ve soyulmaların çözümü de yine hindistan cevizi sütünden geçiyor. Hindistan cevizi sütü kızarıklığı azaltıyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.