Hırsızlık olaylarına karşı esnafın yeni yaklaşımı hırsızları'da şaşırttı!

Hırsızlık olaylarına karşı esnafın yeni yaklaşımı hırsızları'da şaşırttı!
Elazığ'da bir şarküteri dükkanı sahibi, hırsızların dükkanına zarar vermemesi için alışılmışın dışında bir yöntem denedi.

TİGRİS HABER - Dükkanının kapısını açık bırakarak ve kasaya bir miktar harçlık bırakarak hırsızları "iyi hırsızlar" olmaya davet etti.

aw180890-02.jpg

Kadir Gecesi'nde Sürsürü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir mağaza ve ardından şarküteri dükkanına hırsızlık yapılırken, esnaf Osman Akgün, hırsızlara zarar vermeden işlerini görmeleri için kasaya harçlık bıraktı.

aw180890-01.jpg

Hırsızların 400 bin lira değerindeki ürünleri çaldıkları bir mağazadan sonra, aynı cadde üzerinde bulunan şarküteri dükkanına yönelen hırsızlar, içerisinde bin lira bulunan kasayı alarak iş yerinden ayrıldılar.

aw180890-04.jpg

Olay sonrası açıklama yapan dükkan sahibi Akgün, "Bizim kapımız açık bekliyoruz ama onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden işlerini görecekleri bir miktar harçlık bırakmaları" dedi.

Son hırsızlık olayının ardından konuşan Akgün, "Daha önce de mahallemizde benzer bir hırsızlık olayı yaşanmıştı, bu yüzden tecrübeliydik. Bu sefer, iş yerimize zarar vermeden parayı alıp gittiler. Bizim bıraktığımız parayı aldıkları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

aw180890-03.jpg

Akgün, "Hırsızların tecrübeli olduğunu gördük. Kibarca ve nazik bir şekilde iş yerimize girdiler. Biz de kasada bir miktar para bırakarak zarar vermemelerini umduk. Hırsızların işlerini profesyonelce yaptıklarını görmek üzücü. Umuyorum ki gençlerimiz bu tür davranışlardan vazgeçer" diyerek hırsızlara bir kez daha seslendi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.