Hızlı tren Diyarbakır’a uğramayacak

Hızlı tren Diyarbakır’a uğramayacak
Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak.

YHT'ler hizmete girdiği günden itibaren vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bugüne kadar YHT'lerle taşınan yolcu sayısı 15 milyonu aştı. 3 bin 500 kilometresi yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometresi hızlı olmak üzere 2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşma hedefi doğrultusunda çalışmalar son sürat devam ediyor.

Projede Diyarbakır görünmüyor

Yüksek hızlı tren projeleri  tüm hızla sürüyor. Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Projesinin ilk etabının yapım ihalesi gerçekleştirildi. Ancak bir çok il’i kapsayan proje listesinde Diyarbakır’ın adı geçmiyor. Diyarbakırlılar bu durumu protesto ederken

Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesinde Konya-Karaman ve Adana-Gaziantep arasında inşaat çalışmaları, diğer bölümlerde ise yapım ihale çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Diyarbakırlı vekilleri göreve çağıran vatandaşlar Diyarbakır’a karşı uygulanan bu ayrımcılığın ortadan kaldırılması için  vekillerin  ve bölge kökenli bakanların derhal bir araya gelerek Diyarbakır’ın haklarını savunmalarını istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.