Hobisi mesleği oldu

Hobisi mesleği oldu
Diyarbakır’da sağlık sorunları nedeniyle 35 yıllık kahvecilik mesleğini bırakan Kasım Kaya, çocuklarını evlendirdikten sonra merak saldığı çiçekçiliği iş edindi.

 

 Hayatını çiçeklere adayan Kaya’nın hem sağlığı düzeldi hem de yeni bir meslek edindi.

  Yenişehir ilçesi Şemsiler Mahallesinde ikamet eden Kasım Kaya (65), 35 yıl boyunca kahve işletmeciliği yaptı. Çocukları büyüyüp, evlendikten sonra merak duyduğu çiçeklere daha da çok yoğunlaşan Kaya'da sağlık sorunları baş göstermeye başladı. Ameliyat olan ve kalp kapakçığı değiştirilen Kaya, 10 yıl önce kahve işletmeciliğini bıraktı. Çiçek işinde ilerlemeye karar veren Kaya, Mardinkapı Mezarlığı’nın hemen yanında bulunan ve vakfa ait olan bir alanı çiçek ekmek için kiraladı. Zamanla işinde ilerleyen Kaya, şimdilerde çiçekçilere toptan satış yapıyor.

 

  “Bulunmaz bir nimet”

  Sağlık açısından bu işin bulunmaz bir nimet olduğunu kaydeden Kaya, “İlk başta meraktan başladım. Sonra bana maddi olarak katkısı da olmaya başladı. 11 çeşit gül, çay çiçeği, kokulu ot, reyhani, zambak, kadın eli gibi çiçekler yetiştiriyorum. Hepsi kendi üretimimdir. Herhangi bir yerden tohum almıyorum. Güzel bir meslektir. Sağlık için de çok iyi. 65 yaşındayım. 35 seneye yakın Mardinkapı semtinde kahve işletiyordum. Çocuklar büyüdükten sonra onları evlendirdik. Sonra istirahate çekildim. Çiçeğe merakım vardı zaten. Bir sene sonra da bu merak olmaktan çıktı satmaya başladım. Kalp ameliyatı da olmuştum. Burası benim için bulunmaz bir yerdir. Böyle devam ediyorum. Böyle çiçeklerin olduğu bir yerde çalışmak hem hastalığı önlüyor, hem de insan sıkıntılarını unutuyor. Bence yaşlı ve hastalar için bu bulunmaz bir şey. 6 senedir sağlık konusunda hiçbir şikayetim yok. Buraya geldiğimden beri bütün hastalığımı unuttum. Derdimi unuttum. Sabah geliyorum, çiçeklerle uğraşıyorum. Bir insan kahvede oturduğu zaman kahvenin dumanından geçilmiyor. Burada oturuyorsunuz ne kimsenin hayrından ne de kimsenin şerrinden. Tek başınasın ve bu insana huzur veriyor. Huzurluyum, gururluyum” dedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.