HÜDA-PAR genel başkanı Yapıcıoğlu; “Roboski bir katliamdır”

HÜDA-PAR genel başkanı Yapıcıoğlu; “Roboski bir katliamdır”
“hükümet roboski katliamının sorumlularını yargılanarak, cezalandırılması için bir irade ortaya koysun”

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Uludere olayının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, hükümetin olayın sorumlularını cezalandırması için irade ortaya koyması gerektiğini söyledi.
Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, “İki yıl önce Roboski’de bir katliam yaşandı. Çoğunluğu çocuk denecek yaşlarda 34 masum sivil, savaş uçaklarından atılan bombalarla parçalanarak katledildi. Terörle mücadele adı altında sivil ve masum halklara karşı sayısız hukuk ve insanlık dışı uygulamalara imza atıldı" dedi.
"1937 yılında Dersim katliamında da savaş uçakları kullanılmıştı" diyen Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hatta katliamın ortaklarından Sabiha Gökçen, Dersim’i bombaladığı için, dünyanın ilk kadın savaş pilotu unvanı almış. 1956 yılında bir gazeteye verdiği röportajda Gökçen, 'Canlı ne görürseniz ateş edin emrini almıştık. Asilerin gıdası olan keçileri dahi ateşe tutuyorduk' itiraflarında bulunmuştu. Bunun ismi daha sonra bir havaalanına verildi. Başbakan’a sesleniyorum, adalet hiçbir şeye feda edilemez. Partinizin ismindeki adalet kelimesini önemsiyorsanız, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adını değiştirin ve Roboski katliamının sorumlularını yargılanarak, cezalandırılması için bir irade ortaya koyun” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.