HÜDA PAR: Tüm partilere kapımız açık

HÜDA PAR: Tüm partilere kapımız açık
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin, ittifak sinyali verdi. Aktaş, “İttifaklarla ilgili bir ön yargımız yok.  Kapımız herkese açık” dedi.

BEKİR GÜNEŞ-HARUN AYTULUN-ÖZEL

Tigris-Haber HÜDA PAR Genel merkezi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, seçimlere katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Tigris Haber Gazetesi olarak, yerel seçimlere girmeme kararı alan HÜDA PAR’ın Diyarbakır il Başkanı Osman Aktaş ile görüştük. Aktaş, seçimlere ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SEÇİMİ BOYKOT ETMİYORUZ

Seçime girmeme kararını değerlendiren Aktaş, “Kamuoyunda çıkan yanlış spekülasyonların doğruyu yansıtmadığını ifade etmek istiyorum. Bizim seçime girmeme nedenimiz bundan önceki seçimlerde istenilen neticeler alınmaması genel seçimlere daha donanımlı daha güçlü bir kadro ile iyi neticeler alabilmek adına böyle bir karar aldık. Seçimi boykot etmiyoruz bunun seçmenlerimiz tarafından yanlış algılanmasını istemiyoruz. Tabi seçime girmemiz kapılarımızın kapalı olduğu anlamını taşımıyor. İttifak için kapılarımız her zaman açıktır. Ama şuana kadar Diyarbakır’dan bir partiden resmi olarak herhangi bir teklif gelmedi. Bu noktada herhangi bir teklifin gelmesi durumunda bunu genel merkezimiz bunu değerlendirip o yönde karar verecektir” dedi.

huda-par-(10)-k.jpg

AK PARTİ İLE İTTİFAK YOK

HÜDA PAR’ın AK Parti ile ortak aday çıkaracakları yönünde çıkan söylemlere ilişkin konuşan Aktaş, “AK Parti ile ittifak kurulacağına veya seçmenlerimizin AK Parti’ye oy verecekleri konusunda çıkan Spekülasyonların tamamen gerçek dışıdır” şeklinde konuştu.

DAHA DONANIMLI BİR KADRO İLE HAZIRLANIYORUZ

Seçimlere girmeme kararına ilişkin de bilgi veren Aktaş, “Son üç seçimde istenilen neticelerin alınmaması parti’de ve tabandaki seçmenlerimizin yorgunluna neden oldu bizde bu yönde çalışmalar yaparak gelecek seçimlere daha donanımlı bir kadro ile iyi bir netice almak istiyoruz.”

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Yerel seçimlerde tüm partilerle görüşmeye hazır olduklarını dile getiren Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bizim kapımız her partiye açıktır. Böyle bir teklif gelirse biz bunu değerlendiririz. Biz hiçbir zaman kimse ile ittifak kurmayacağız demedik ama şuna kadar o yönde resmi herhangi bir teklif yok” şeklinde konuştu.

ABD’NİN SURİYE POLİTİKALARI KÜRTLERE ZARAR VERİYOR

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamaları da değerlendiren Aktaş, “Yapılan açıklamalar tamamen emperyalist bir zihniyetin sistemidir. Özellikle yaptığı son açıklamalar eminim ki İsrail ile ABD tarafından uzun süre tasarlanan bir programdır. ABD’nin Suriye politikaları Türkiye’ye karşı Kürtlere ve bölgede ki insanlara zarar verecektir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.