HÜDA PAR’dan miting çağrısı

HÜDA PAR’dan miting çağrısı
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Pazar günü İstasyon meydanında düzenlenecek olan 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingi nedeniyle vatandaşlara katılım çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partili heyet,  basın kuruluşlarını 17 Aralık Pazar günü saat 13.00'te Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan  'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingine davet etti. Ziyaretler kapsamında Tigris Haber Gazetesini ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, düzenlenecek olan miting hakkında, bilgilendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü israil'in başkenti olarak ilan etmesine sert tepki gösteren Tanrıkulu, "Gerek Türkiye'de gerekse se Müslümanların bulunduğu coğrafyalarda bu karara karşı sert tepkiler gösterildi. Bizler de Diyarbakır'da tepkimizi kitlesel bir şekilde ortaya koymak için inşaAllah bu Pazar günü saat 13.00'te 'Kudüs'e sahip çıkıyoruz' mitingiyle İstasyon Meydanında olacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçevede siz değerli basın -  yayın kuruluşlarını ziyaret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs sahipsiz değildir"

Kudüs'ün İslam ümmetinin şiarı ve ortak değeri olduğunu belirten Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir asra yakındır israil ve ona destek veren emperyalist ülkelerin eliyle milyonlarca Filistinli kardeşimiz yurtlarından edilmiş, şu anda mülteci olarak başka ülkelerde yaşamaktadırlar. Bu yüzden, bunlara sahip çıkmak, yapılan zulme karşı tepkimizi dile getirmek ve İslam'ın kırmızıçizgisi mahiyetinde olan Kudüs'ünde Müslümanların, İslam ümmetinin ortak değeri olduğunu haykırmak,  en azından, almış oldukları bu karardan geri adım attırmak için seferber olmamız lazım. Kudüs sahipsiz değildir."

"Halkımız Kudüs'e sahip çıktığını bir kez daha İslam düşmanlarına gösterecektir"

Diyarbakır halkının geçmiş yıllarda da İslami hassasiyetini en iyi şekilde ortaya koyduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, gerek Hz. Peygamber (sav)'e yapılan hakaretleri protesto etmek, gerekse de siyonist çetenin yaptığı zulümleri kınamak için Diyarbakır'ın tertiplenen etkinliklerle seferber olduğunu hatırlattı.

Tanrıkulu; "Daha önceki yıllarda Filistinlilere destek için yine mitingler tertiplemiştik. Bu konuda halkımız duyarlı, İslami hassasiyete sahip, kardeşliğin gereğini pratikte de gösterebilmektedir. İnanıyorum ki bu Pazar günü de halkımız büyük bir destek vererek Kudüs'e sahip çıktığını bir kez daha İslam düşmanlarına gösterecektir." dedi.


Tigris Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.