‘HÜDA PAR’ın önemli bir oyu var’

‘HÜDA PAR’ın önemli bir oyu var’
MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, “HDP barajı aşamazsa 40 milletvekilinin doğrudan Cumhur İttifakı’na geçeceğini ayrıca Güneydoğu’da HÜDA-PAR’ın önemli bir oyu olduğunu söyledi.

Kulat, yaptıkları araştırmalar doğrultusunda her iki ittifakın da garantili olmadığını gördüklerini belirterek, şunları ekledi:

“Bunun dışında HDP’nin de durumunda belirsizlik devam ediyor. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti’nin oyları yüzde 41 dolaylarında ve MHP’nin oyu ise yüzde 8. Yani bu ittifakın oy oranı yüzde 48 -49 dolaylarında; yani bıçak sırtı, çok garantili değil.”

Millet ittifakının başını çeken CHP’de Muharrem İnce’nin aday olmasıyla birlikte oy oranının yüzde 25-28 dolaylarında, olduğunu aktaran Kulat, “Saadet Partisi’nin oy oranı yüzde 3, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 11 -12 dolaylarında ve yükselişi devam ediyor” dedi.

MAK Danışmanlık Başkanı, HDP ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Bu iki blok dışında kilit parti HDP her iki seçimde de. HDP baraj çizgisinde yüzde 9 10 dolaylarında seyrediyor. Bölgede kararsızlar ve HÜDA PAR’ın da önemli bir oyu var. Sayın Ayhan Bilgen ile konuştum, kendilerinin rahat bir şekilde barajı geçeceklerini söyledi. Her parti ile irtibatları olduğunu söyledi.

HDP iyi bir çıkış yaparsa ve HÜDA PAR ile bir ittifaka giderse barajı aşar. HDP barajı aşamazsa bizim yaptığımız simülasyonlarda bölgeden 40 vekilin doğruda Cumhur İttifakı’na geçeceği görülüyor. Diyarbakır’da 12 vekilin, Mardin’de 6 vekilin geçeceği bir durum olur ki bu da Millet İttifakı’nın başarısızlığı olacaktır.”

Kaynak: K24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.