Hukukçular Öcalan için eyleme hazırlanıyor

Hukukçular Öcalan için eyleme hazırlanıyor
DİYARBAKIR - Müvekkilleri PKK lideri Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden beri görüştürülmeyen avukatlar, Öcalan'ın İmralı Heyeti ile de son günlerde yeniden devreye sokulan tecrit nedeniyle görüştürülmemesini ve 4 yıldır yasal haklarına getirile

Hukukçular Öcalan için eyleme hazırlanıyor

DİYARBAKIR - Müvekkilleri PKK lideri Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden beri görüştürülmeyen avukatlar, Öcalan'ın İmralı Heyeti ile de son günlerde yeniden devreye sokulan tecrit nedeniyle görüştürülmemesini ve 4 yıldır yasal haklarına getirilen kısıtlamayı kınamak amacıyla 7 Temmuz'da bazı adliyelerde, 27 Temmuz'da da Gemlik'te eylem yapacak. 

Hükümete uyarı
Dolmabahçe mutabakatı ile önemli bir aşamaya gelen çözüm sürecinin AKP seçim sürecindeki tutumuyla olumsuz bir noktaya geldiğine işaret eden Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Eşbaşkanı Abdulkadir Güner, "Tecrit bu şekliyle devam ederse savaş pozisyonu devreye girer. Savaşın devreye girmesi yerine, tecridin bir an önce son bulup barış sağlanması gerekir" dedi. Olası bir AKP-MHP koalisyonunu, "savaş koalisyonu" olarak nitelendiren Güner, bu koalisyon için, çözümde revizyona gitme tartışmalarına dikkat çekti. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı Şaziye Önder ise tecridin basında tartışıldığı gibi sadece ailesi, avukatları yada heyet ile görüştürülmemesi demek olmadığını, İmralı sisteminin başlı başına bir tecrit anlamına geldiğinin altını çizdi. 
Önder, "Sayın Öcalan Kürt halkının lideridir. Bilgi akışını engellemek, sağlık durumunun aktarılmaması da bir tecrittir. En önemlisi hukuki yardımdan yoksun bırakılması ciddi bir tecrittir" dedi. Çözüm sürecine ilişkin Öcalan'ın görüşlerinin çok önemli olduğunu belirten Önder, seçimlerden sonra Kürtler ve Türkiye halkları büyük bir zaferle çıktığını ve bununla paralel olarak da seçimler sonrasında Öcalan'ın görüşleri alınıp, Türkiye halkaları ile paylaşması gerektiğini söyledi. 
Önder, "Kabul edilse de edilmese de Sayın Öcalan Kürt halkının önderidir. Ondan gelecek mesajlara ihtiyacı vardır. Halkın bundan yoksun bırakılması, Öcalan'ın tecrit edilmesi ciddi bir sorundur" ifadelerini kullandı. 

AKP'nin tecritle Kürt ve Türkiye halkalarına "Biz güçlüyüz" mesajı vermek istediğini dile getiren Önder, "Hükümet tecritle güç göstergesi yapmak istiyor. Halkın Sayın Öcalan ile bağını kesmek istiyor. Hükümet bu yanlıştan vazgeçmeli Kürt Halk Önderi tecrit edilemez ve bir an önce tecrit kaldırılmalı" dedi. 


Hukukçular '27 Temmuz'da Gemlik'te olacak

Öcalan üzerinde 16 yıldır tecrit sürdürüldüğünü belirten Avukat Osman Gülçek ise 27 Temmuz 2011 yılından bu yana avukatların görüştürülmesine getirilen keyfi engellemenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Avukatlar olarak 7 Temmuz'da Çağdaş Hukukçular Derneği ve MHD olarak adliyeler önünde basın açıklamaları ile protestolar düzenleyeceklerini paylaşan Gülçek, yine 27 Temmuz'da avukatların görüşmek amacıyla Bursa'nın Gemlik ilçesine gidip, ortak basın açıklamasıyla tecridi protesto edeceklerini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.