HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR

HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde caddelere ve sokaklara terk edilmiş hurda araçları tespit edip, Yediemin Otoparkı’na çektirmeye başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü, kentte hem görüntü hem çevre kirliliği yaratan hem de halkın güvenliğini tehdit eden hurda araçları tespit etme ve kaldırma çalışması başlattı.
Ekipler, bugün Urfa yolunun 1. ve 8. kilometrelerinde bulunan hurda araçları tespit edip, tutanak karşılığında Yediemin Otoparkı’na çektirdi.
Hurda araçların madde bağımlılarınca kullanımı ve halkın güvenliğini tehdit etmesinin önüne geçmek amacıyla belli periyotlarla bu çalışmayı sürdürdüklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürü Süleyman Çolak, hurda araçların güvenlik zafiyeti doğurduğunu belirtti.
Çolak, vatandaşların şikayeti üzerine tespit edilen hurda araçların öncelikle sahibinin bulunmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Vatandaşların şikayetleri üzerine ekiplerimizin tespit ettiği hurda araçların sahipleri imkanlarımız dahilinde bulunmaya çalışılıyor. Araç sahibine ulaşabilirsek kendisine belediye olarak yardımcı oluyoruz. Sahiplerini bulamadığımız takdirde de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerine tutanak karşılığında Yediemin Otoparkı’na çekilmesine yardımcı oluyoruz” dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.