İç mimarlar “Dünya İç Mimarlık Günü”nde bir araya geldi

İç mimarlar  “Dünya İç Mimarlık Günü”nde bir araya geldi
Leman Kültür Cafe 'de “Dünya İç Mimarlık Günü” nedeniyle düzenlenen iftar programında konuşan İç Mimarlar Odası Diyarbakır İl Temsilcisi Hasan Pekdoğan ,

 

 Uluslararası iç mimarlık örgütü IFI’nın 40 ülkeden 37 binden fazla iç mimar ve tasarımcı üyesiyle dünya çapında birçok organizasyon düzenlediğine dikkat çekerek, bu organizasyonlar kapsamında ilk olarak 30-31 Mayıs 2005 tarihleri arasında Dünya İç Mimarlık Günü düzenlendiğini ve geleneksel hale getirildiğini söyledi.

 

"Takım halinde çalışarak neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik"

 

Tüm dünyada İç Mimarlık mesleğinin ve kültürünün tanıtılması amacıyla çalışmalar yapılmasına dikkat çeken Pekdoğan" Bizler bir mimari mekânın içinde, kullanıcılara işlevsel, yapısal ve estetik ölçütlere göre en uygun tasarımı sunmak için çözümler üreten akademik eğitim almış bireyleriz. Mesleki görev ve sorumluluklarımızı, aldığımız eğitimden yola çıkarak, gelişen teknolojinin nimetlerini kullanarak, değişen insanı, sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri ve değişkenleri en iyi şekilde harmanlayarak projeler oluşturmak olarak açıklayabiliriz.

Bugüne değin toplumun klasik alışkanlıkları yüzünden, içmimarı ihtiyaçların direkt olarak uygulayıcılar ya da işi bir adım daha ileri taşıyan küçük ölçekli taşeronlar vasıtasıyla çözmeye çalışıldığını ve bu nedenle içmimarlık mesleğinden ve kültüründen bihaber olan Diyarbakırlı ve bölge halkının ihtiyacı olan hizmetin ancak bir kısmına, o da sıkıntılar içinde sahip olduğu aşikârdır.

İçmimarın estetiğini, içmimarın kalitesini, içmimarın medeniliğini, içmimarın birliğini ve içmimarın güzelliğini bir kez daha kanıtladık. Takım halinde çalışarak neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik"dedi.

 

İç mimarlar ve basın mensuplarıyla gerçekleşen iftar programı , mimarların pasta keserek günlerini kutlaması ve Kütahya Seramik Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Kemal Güney'e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Dilek Akin

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.