İçten’den Kongre ve kabine sonrası ilk açıklama

İçten’den Kongre ve kabine sonrası ilk açıklama
“Restorasyon bitti şimdi yeni türkiye dönemi başlıyor”

DİYARBAKIR - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


“Restorasyon bitti şimdi yeni Türkiye dönemi başlıyor”
Kendilerinin artık yeni bir medeniyet kurduklarını belirten İçten, “Ve bu yeni medeniyetin adı da Erdoğan. Bu yeni medeniyet, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, insanları ötelemeyip kucaklayarak herkese eşit bir şekilde davranılarak büyüyor. Bu tarz bir medeniyet geçmişte Osmanlı İmparatorluğu tarafından uygulandı. Ama aradan çok uzun zaman geçti ve bazı şeyler yarım kaldı. Ama hamdolsun ki 12 bin yıldır bu topraklarda olmayan bir şey gerçekleşti. İlk defa cumhur, başkanını seçti. İşte bu medeniyet şimdi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la oluşuyor. Artık restorasyon bitti. Şimdi yeni Türkiye dönemi başlıyor” diye konuştu.

“Yeni Türkiye’de herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz”
Kendilerinin yeni bir medeniyet dili oluşturduklarını kaydeden İçten, “Bu medeniyette ve yeni Türkiye’de kimseyi ötelemiyor, kimseyi kırmıyor ve herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz. Dünyada da baskılara, zulümlere, ötekileştirmelere asla sessiz kalmıyoruz. Lakin bu medeniyetin içinde kendini dışlayanlar oldu. Çünkü onlar milletin iradesini hiçe saydılar. Bunların başında da muhalefet geliyor. CHP, yüzde 52 gibi bir oyla, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nı yok sayarak milletin iradesine saygısızlık yapmıştır” şeklinde konuştu.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.