İdil'de binlerce öğrenci karnelerini alamadı

İdil'de binlerce öğrenci karnelerini alamadı
Şırnak'ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceği söylentileri yüzünden ilçeyi aileleri ile birlikte terk eden binlerce öğrenci karnelerini alamadı. Öğretmenler de kalan öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra ilçeyi terk etti. İlçede, göç s

Olaylar nedeniyle 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin başından bu yana eğitimde büyük aksaklıklar yaşanan, zaman zaman PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin baskısı yüzünden okulların boykot edildiği İdil'de binlerce öğrenci karnelerini alamadı. Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçede yasak ilan edileceği söylentileri yüzünden aileleri ile birlikte ilçeyi terk eden öğrenciler, yarıyıl tatiline buruk girdi. İlçede kalan öğrenciler ise okullara giderek, karnelerini velileri ile birlikte aldı.

ÖĞRETMENLER DE İLÇEYİ TERK ETTİ

  Yasak nedeniyle çok sayıda öğretmen de rapor alarak ya da idari izinli sayılarak ilçeyi terk ederken, ilçede kalan öğretmenler de öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra kentten ayrıldı.

GÖÇ SÜRÜYOR

Göçün devam ettiği ilçede önemli eşyalarını yanlarına alan çok sayıda aile köylerdeki yakınlarının yanına gitti. Cizre'deki yasak nedeniyle İdil'e yerleşen vatandaşlar ise ilçelerine dönmek için yasağın kaldırılmasını beklediklerini belirterek, gidecek başka yerlerinin olmadığını kaydetti.  

TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Öte yandan İdil'de yaşanan olaylar yüzünden eğitimde yaşanan aksaklıkları gidermek amacıyla verileceği duyurulan telafi eğitimlerinin Pazartesi günü başlayacağı bildirildi. Ancak İdil'de değil, Mardin'in Midyat ilçesinde verileceği kaydedilen eğitimin 10 gün süreceği kaydedildi. İlçeye gidecek olan öğrencilerin buradaki yurtlarda misafir edileceği de bildirildi.

  Öte yandan, ilçe merkezinde bulunan ve okula devam edemeyen öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle devamsızlıklarının silineceği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.