İdil'de DİKA destekleri anlatıldı

İdil'de DİKA destekleri anlatıldı
Şırnak'ın İdil ilçesinde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından destekleme programalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tigris Haber- Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 2018 yılı destek programları ile ilgili bilgi verdi.

DİKA'nın Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak için önemine değinen Altındağ, 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında 40 milyon lira bütçe ile değerlendirme süreci tamamlanan 39 projeden 13'ünün Şırnak, 12'sinin Mardin, 7'sinin Batman ve kalan 7'sinin ise Siirt'te destek alma hakkı elde ettiğini aktardı.

Altındağ, "Devlet bu bölgeye kamu yatırımı olarak inanılmaz şeyler yapıyor. Burada yapmamız gereken yereldeki potansiyeli aktif hale getirmek." dedi.

Toplantıya, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (AA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.