İdil'den 3 bin kişi Cizre'ye yürüyüşe geçti

İdil'den 3 bin kişi Cizre'ye yürüyüşe geçti
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'ne gitmek üzere dağ yolundan yürüyüşe geçti.

 

İdil İlçesi'ndeki Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Aşiti Parkı'nda bugün saat 11.00 sıralarında toplanan ve aralarında HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, HDP, DBP yöneticileri ile belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, hendek ve barikatların arasından geçerek, Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı.

 

Sık sık, Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup, Turgut Özal ve Yeni Mahalle'deki PKK'nın kazdığı hendek ve barikatların üzerinden geçerek yürüyüşe devam etti. Yeni Mahalle güzergahını kullanan grup, Botaş Caddesi üzerinden dağ yoluna çıktı.

Hendek ve barikatlar arasından geçen kalabalık gruba polisin güvenli olmaması nedeniyle müdahale etmediği görüldü. Grubun dağ yollarından Cizre'ye yürüyüşü sürüyor.

Öte yandan kepenklerin kapalı olduğu ilçede, öğrencilerin başlatmış olduğu ve 9'uncu güne giren okul boykotu da devam ediyor. Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.