İhaleyi Kaybeden Firmadan Rakip Firmayı Silahlı Tehdit

İhaleyi Kaybeden Firmadan Rakip Firmayı Silahlı Tehdit
Diyarbakır'da yeni cezaevinin yapım ihalesini alan firma yetkililerini, kaldıkları otelde silahla tehdit ettikleri iddiasıyla rakip firmadan 6 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni Cezaevi inşaatının yapım ihalesini kazanan firma yetkilileri önceki gün Diyarbakır'a gelerek bir otele yerleşti. İhaleyi kaybeden rakip firmadan A.O, beraberinde 6-7 kişi ile birlikte önceki gece saat 22.00 sıralarında ihaleyi kazanan firma yetkililerinin kaldığı otele gitti. A.O ve yanındakiler, ihaleyi kazanan firma yetkililerini cezaevi inşaatını yapamayacaklarına dair silahla tehdit etti.

Olayın polise intikal etmesi üzerine başlatılan araştırmada, ihaleyi kaybeden firma yetkilisi A.O yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından A.O.'nun işyerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 194 tabanca mermisi ile 34 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Otelin kamera kayıtlarını da inceleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yapılan tespitler sonucu Ş.Y., M.U., Y.U., C.G. ile T.İ. adlı şüphelileri yakaladı. M.U.'nun evinde yapılan aramada ise 6 tabanca mermisi ile 1 adet şarjör ele geçirildi.

Olay ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında oteldeki kamera görüntülerini silmeye çalışarak delilleri karartmaya çalışan S.Ö. adlı şüphelinin ise arandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.