İhracatın yeni merkezi Güneydoğu

İhracatın yeni merkezi Güneydoğu
Bölgeden yılın ilk 3 ayında 2 milyar 277 milyon 819 bin dolarlık ihracat yapıldı

GAZİANTEP - Güneydoğu'dan 2014'ün ilk 3 ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 2 milyar 277 milyon 819 bin dolar oldu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu ülkelerinin, bölge ihracatında yüzde 59,9 payla ilk sırada yer aldığını belirtti. Avrupa Birliği (AB) ve Afrika ülkeleriyle olan ticareti geliştirme gayretinde olduklarını vurgulayan Çıkmaz, "Halen 171 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Irak, Suriye, Suudi Arabistan, İtalya, ABD, Libya, Almanya, İran, İngiltere ve Belçika önemli partnerlerimiz arasında. Ayrıca 2014'ün ilk üç ayında gerçekleştirdiğimiz ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 2 milyar 277 milyon 819 bin dolara yükseldi" ifadelerini kullandı.Çıkmaz, bölge ihracatında halı, kumaş, iplik, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, demir çelik mamulleri, bitkisel yağ, değirmencilik ürünleri, dış giyim ile diğer hazır gıdanın ön sıralarda bulunduğunu kaydetti.

Bölgenin "lokomotif ili" Gaziantep'ten ise ilk üç ayda 1 milyar 625 milyon 338 bin dolar ihracat yapıldığını aktaran Çıkmaz, bölge olarak üretmeye ve yeni istihdam alanları oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.