İhtimal zayıf ama yine de hazırlık var

İhtimal zayıf ama yine de hazırlık var
HDP’li koalisyon ihtimali zayıf olsa da partide yine de bir hazırlık sürüyor

İhtimal zayıf ama yine de hazırlık var

HDP’li koalisyon ihtimali zayıf olsa da partide yine de bir hazırlık sürüyor

HDP’de oluşturulan özel ekip tarafından bir koalisyon protokolü taslağı hazırlandı. HDP, koalisyon görüşmeleri için kapısının çalınması halinde, ana ilke olarak belirlediği çözüm süreci, yeni Anayasa ve 4 eski bakanın yargılanması şartlarından taviz vermeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” açıklamasının ardından durma noktasına gelen çözüm sürecinde HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın Erdoğan’la yaptığı görüşmenin kamuoyuna yansımasının ardından ise partide yeniden hareketli günler yaşanıyor.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, sürece dair bir beklenti içinde olduklarını ve İmralı’ya bir an önce gidilmesi gerektiğini söyledi. HDP’nin yetkili organlarında görev yapan partinin önde gelen isimleri de bu hafta içinde bir gelişme beklediklerini vurguladı. İmralı heyeti, Abdullah Öcalan’la bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere uzun zamandır Adalet Bakanlığı’ndan izin bekliyor. Öcalan’la 5 Nisan’dan bu yana görüşemediklerini hatırlatan heyet üyeleri, önümüzdeki günlerde adaya ziyaret planlıyor.

YURTDIŞI ZİYARETLER

HDP, yurtiçinde ve yurtdışında çözüm sürecini doğru anlatabilmek için gezilere başlayacak. İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan,  yaptığı açıklamada, yurtiçi ve yurtdışı görüşmeler yapacaklarını, özellikle uluslararası alanda diplomatik faaliyetler yürüteceklerini belirtti.

Görüşmeleri yürütecek heyette kimlerin yer alacağına dair çalışma yapıldığını kaydeden Buldan, heyetin yurtiçinde olduğu kadar dünyanın farklı ülkelerinde de çözüm sürecini anlatmak üzere ziyaretler yapacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.