İKA 2014 yılı mali destek başvuruları başladı

İKA 2014 yılı mali destek başvuruları başladı
ADIYAMAN - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programlarına proje tekliflerinin başladığını dile getirdi.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programlarına başvuruların 16 Aralık 2013 tarihi itibariyle başlandığını belirterek, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kültür-turizm, sosyal kalkınma, sağlık, tarıma dayalı sanayi ve ekonomik kalkınma başlığı altında hazırlanacak projeler için tahsis edilecek kaynak miktarının 12 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı mali destek programının 3 ana başlık altında ilan edildiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bunlar Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programı (KOBİ), Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı ve Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programıdır. 3 ana başlık altında toplanan mali destek programları ile amacımız TRC 1 bölgesinde işletmelerin bölge içi ve bölge dışı rekabet edilebilirliğinin artırılarak, toplumsal yaşam ve uyumun artırılması, bölgenin sosyal hizmetler açısından daha yaşanılabilir bir hale getirilmesidir. Ayrıca, kültür ve turizm odaklı altyapının geliştirilmesi programı ile de sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle bir açık hava müzesi konumunda olan ilimizin turizm ve kültür-sanat olanaklarının artırılmasına yönelik altyapıyı iyileştirmeyi hedefliyoruz. 2014 yılı mali destek programlarına son başvuru tarihi 17 Şubat 2014 olup, proje teslim tarihi de 24 Şubat 2014’tür”dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.