İki aydır kira alamıyor!

İki aydır kira alamıyor!
Sur mağdurlarına yapılan kira yardımının aksaması mağdurların bayram sevincini kursaklarında bıraktı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında kira yardımı alamayan Sur mağdurlarından Mehmet Doğan, “Bu yılki Kurban Bayramında bizi kurbanlık ettiler. Biz bu bayramda bayram kutlayamadık, kendimizi kurban olarak hissettik. Devlet bu bayramda 10 gün tatil verdi ama Sur mağdurlarının kira yardımını neden vermedi. Para olmadan tatili ne yapalım?” diye konuştu.

Sur mağdurlarına ödenen kira yardımı geçen ay yapılmazken Eylül ayının kira yardımının yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Sur mağdurlarından Mehmet Doğan, Ağustos ayı itibariyle kendisine kira yardımı yapılmadığını belirtirken, Eylül ayı kira yardımı konusunda da herhangi bir netlik olmadığını söyledi. 2016 yılının Ağustos ayında da kira yardımı yapılmadığını ve bu yılın Ağustos ayında da aynı sorunu yaşadıklarının altını çizen Doğan, kira yardımının aksamasının kendilerini bayramda mağdur ettiğinin altını çizdi.

‘Bu yılki Kurban Bayramında bizi kurbanlık ettiler’

Doğan, yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi: “Geçen ay ve bu ay kira yardımı alamadık. Dün ben sosyal yardımlaşmaya gittim müdür beyle konuştum. Kira ödemeleri Bakanın masasında imzayı bekliyormuş. Bu yılki Kurban Bayramında bizi kurbanlık ettiler. Biz bu bayramda bayram kutlayamadık, kendimizi kurban olarak hissettik. Devlet bu bayramda 10 gün tatil verdi ama Sur mağdurlarının kira yardımını neden vermedi. Para olmadan tatili ne yapalım? Sadece ben değilim benim gibi 3 bin 765 Sur mağduru vardır. Geçen yıl da Ağustos ayının kirası verilmemişti ve hala daha o kira verilmedi. Bu yıl da yine Ağustos ayının kirası verilmedi.  Cebimizde beş para yok, kredi kartlarımız şişmiş, elektrik faturasını yatırmamışız, kiramızı ödememişiz. Bütün borçlarımız sonraki aya sarkmış durumda. En son çaremiz çoluğumuzla çocuğumuzla Valiliğin önünde kira eylemi yapacağız.”

‘Kira yardımları kesilirse biz sokaktayız!’

Sur mağduru Ayhan Ulaş, geçen ay ödenmeyen kira yardımına sitem etti. Kardeşini askere yollamaya hazırlanan Ulaş, şöyle konuştu:“Kiramız verilmezse sokakta kalacağız.  Kira yardımından başka da bir gelirimiz yok. Ağustos ayının kira yardımı verilmedi, neden verilmediği konusunda da bir bilgim yok. Kardeşim askere gidecek ve bayram telaşı da araya girdi o yüzden kira yardımının neden yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgi edinemedim. Ağustos ayının kira yardımını alamamıştım ve şuan ikinci ayın kirası geldi ve onu da ödeyemeyeceğim. Bu kira yardımları kesilirse biz sokaktayız. Benim bu kira yardımları dışında başka da bir gelirim yok. Şuan çalışmıyorum ve Diyarbakır’da iş bulmak da büyük bir sorun.”

 

Ali Abbas Yılmaz 7 Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum