İkisi de bizim çocuklarımız

İkisi de bizim çocuklarımız
Ceylan Önkol ve Fırat Sımpıl’in aileleri, Lice Belediyesine atanan kayyum’un park kararını gazetemize değerlendirdi.

 

12 yaşındaki Ceylan Önkol 8 yıl önce Lice’de karakoldan atılan havan mermisi ile, 13 yaşındaki Fırat Sımpil ise 2 yıl önce Silvan İlçesi’nde PKK’nin bombalı saldırısında hayatını kaybetti. Lice Belediyesi, İlçede yaptığı bir parka Ceylan Önkol ismini verdi. Ancak aradan 8 yıl geçtikten sonra Belediyeye kayyum olarak atanan Sinan Başak, Ceylan Önkol ismini kaldırarak yerine şehit Fırat Sımpıl adını verdi. Kayyum’un uygulamasını gazetemize değerlendiren Rıfat Önkol, “Vurulan her iki çocukta bizim. Ben Sımpıl ailesinin yerinde olsaydım buna izin vermezdim. Bu karar yanlış ve bizi bir kez daha vurdular” dedi. Sabri Sımpıl ise, “Bu kararı ben vermedim. Lice Belediye başkanı verdi, bundan benim haberim yok” şeklinde konuştu.  

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Şenlik Köyünde 28 Eylül 2009’da koyunlarını otlattığı sırada Tapantepe Karakolu'ndan atılan havan mermisi sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un adının verildiği park, Lice Belediyesi kayyumu Sinan Başak tarafından kaldırıldı. Başak, Ceylan’ın adı verildiği ve anıtının bulunduğu parka, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Ağustos 2015’te manava gittiği sırada meydana gelen bombalı saldırıda ölen 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in adını verdi.

Keşke böyle yapmasaydılar

Kayyumun uygulamasına tepki gösteren Ceylan’ın babası Rıfat Önkol, Ceylan’ın adının verildiği parktan kaldırılmasını yeni dün öğrendiğini belirterek, “Kızımın ismini kaldırıp yerine 2 yıl önce yaşamını yitiren bir korucu babanın oğlunun ismini vermişler. Devletin verdiği karar üzerine ben ne söyleyebilirim ki?.  Söyleyeceklerim neyi değiştirecek. Bizim elimizde bir şey yok. İsterdik ki böyle bir uygulama olmamış olsaydı. Çünkü her iki çocukta bizim çocuklarımız. Benim çocuğum da hayatını kaybetti, diğer çocukta aynı şekilde hayatını kaybetti. Ben olsaydım isim değişikliğine izin vermezdim. İsmi kaldıracağına başka bir parka adını verseydi. Dediğim gibi bizim elimizden bir şey gelmez. Belediye başkanının verdiği karar çok yanlış. Ama bu karar bir kez daha canımızı acıttı” şeklinde konuştu.

 

 

Haberim yok

Gazetemize konuşan Fırat Sımpıl’in babası Sabri Sımpıl ise, “Bu konuyla ilgili çok sayıda gazeteci arayıp konuşmak istiyor ancak ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bu isim değişikliğini ben yapmadım. Belediye başkanını arayıp sorabilirsiniz. Önkol yerine benim oğlumun adının verileceğini bilmiyordum. Böyle bir değişiklikten haberim yoktu. Şuan görevdeyim ve daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

Karayılan özür dilemişti

Saldırının kamuoyunda büyük tepki toplaması üzerine bir açıklama yapan PKK yöneticilerden Murat Karayılan, Fırat Simpil'in (13) bombalı tuzakla öldürülmesiyle ilgili aileden özür dileyip, "Bu tamamen kazadır" iddiasında bulunmuştu.

 

İlyas AKENGİN-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.