NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İktidarın kimyasını bozan yürüyüş

İktidarın kimyasını bozan yürüyüş

 

ADALET yürüyüşü iktidarın kimyasının ciddi anlamda bozdu, bozmaya devam edecek.

Bugün 10. Gün.

İlk günkü kararlılıkla devam ediyor.

Giderek büyüyor

Giderek çoğalıyor

Herkes için Adalet arayanlar akın akın Ankara-İstanbul güzergâhına koşuyor, yılmadan, usanmadan, sıcağa, soğuğa, yağmura, rüzgâra aldırmadan yol alıyor.  Gelip dönenler var, gidip bir daha dönüyorlar. Döndükçe, yeniler geldikçe daha da çoğalıyor, büyüyor, hedefe ilerliyor, iktidarın huzuru kaçıyor.

&

Sendikacılar, işçiler, sanatçılar, ihraç edilenler, akademisyenler, gazeteciler, köylüler, çiftçiler, gücü yeten herkes ülkenin adalet arayışına katkı sunuyor. Etap etap, vakur arayışın nezaket ruhuna uygun bir olgunluk hâkim yürüyüş güzergâhında. Bu güzergâhta bir tarih yazılıyor herkes için adalet adına. Adaletsizlerinde bir gün adalete ihtiyaç duyacağı gerçeği adım adım nakşediliyor Ankara-İstanbul güzergâhına.

&

Adalet; nazik, nezaketli, saygılı, hoşgörünün temel taşıdır, sabırla taçlandırıldığında, toplumun bütün kesimlerine sunulduğunda. Bu yürüyüş toplumun mahrum bırakıldığı adaletin eşit dağılımı ve korunması içindir. Birileri dağıtsın diye değil, bireylerin doğal hakkının elde edilmesi için son derece anlamlı bir yürüyüşe dönüştü ADALET yürüyüşü.

&

İşte ADALET yürüyüşü bu nedenle devam ettikçe değerleniyor, anlam kazanıyor.

 

Yolları ayrı olanların yollarının kesiştiği hedefe yürünüyor. CHP’ye yönelik bütün eleştirilere rağmen, gecikmiş bir eylem olmasına, gecikmesine rağmen eleştiri yapanların da yollarının kesiştiği bir buluşma kavşağı inşa ettiği için giderek anlam kazanıyor bu yürüyüş. İşte tam da bu noktada Cumhuriyet Halk Partisinin de toplumsal muhalefetin nasıl bir araya gelebildiğinden dersler çıkararak en azından bundan sonrasına sıkı bir ev ödevi çalışması yapması gerektiği gerçeğini de bize göstermiş oldu bu ADALET yürüyüşü.

&

Kısa notlar;

Yürüyüş 3 etap halinde gerçekleşiyor.

18-21 kilometre arasında değişiyor.

Polis ve Jandarmanın yürüyüş ve konaklama sırasında sıkı önlemleri var.

Konaklama esnasında çok ciddi, seri ve yeterli bir sunum yapılıyor.

Yürüyüş başladığında bir sonraki konaklama noktasına hareket eden görevliler gerekli hazırlıkları yapıyor, etap tamamlandığında oturma alanları ve kumanyalar hazırlanıyor, dağıtımlar sistemli yapılıyor.

Bolu’ya kadar olan parkurda Çankaya-Yani mahalle ve Eskişehir Belediyelerinin imkânları ile eksiksiz hizmetler sunuldu.

 

Önemli not; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş performansı yürüyüş kortejinde bulunanların ortak sohbet konusu. O kararlı yürüyünce arkasındaki kitlenin kararlılık gücü daha da artıyor. Belki de iktidarın kimyası o nedenle bozuluyor, Kemal beyin pes etmeyeceğini hesaba katmadıkları için. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR