İl Başkanlığı için yoğun başvuru

İl Başkanlığı için yoğun başvuru
İl Başkanlığı için yoğun başvuru

 

Muhammed Dara Akar’ın yeniden aday olmayacağını açıkladığı AK Parti İl Başkanlığı için şu ana kadar 10’a yakın ismin genel merkeze başvurduğu belirtilirken,genel merkez tarafından ismi geçenler arasında da çarpıcı isimler var. Son sözü Erdoğan’ın söyleyeceği ifade ediliyor.

 

ÖZEL HABER: Saffet AZBAY

Parti Teşkilatında Hareketliliğe Devam

  2019’da yapılacak yerel yönetimler,cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine daha iyi hazırlanmak ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın açıkladığı “ metol yorgunluğu “  aşmak amacıyla parti teşkilatlarında ve kadrolarında yenilenme kararı alan AK Parti’de hareketlilik sürüyor. Şimdiye kadar bir çok il ve ilçe kongresi yapılarak değişimin yaşandığı Doğu ve Güneydoğu’da son günlerde Diyarbakır İl Başkanlığı için hareketlilik dikkat çekiyor. Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile parti yönetimi tarafından istifası istenen teşkilat başkanları bu karar doğrultusunda hareket ederek yeniden aday olmazken, mevcüt başkan Muhammed Dara Akar’ın yeniden aday olmayacağını açıkladığı Diyarbakır’da kulisler yeniden canlandı.

 

 

Son Sözü Erdoğan Söyleyecek

Bir çok isim konuşuluyor. İsmi geçenlerden Alattin Parlak,genel merkeze başvuru yapmadığını belirterek,”bizim siyasi hareketimizde ve davamızda görev istenmez,görev verilir” düstürü ile hareket ettiğini kaydetti. Parlak,aday olmadığını ancak parti yönetiminin kendisinde karar kılması halinde gerekeni yapacağını bildirdi.

Diyarbakır il başkanlığı için son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Erdoğan’ın kamuoyunda konuşulan isimlerden farklı olarak önemli vizyona sahip deneyimli siyasetçilerle de görüşerek il başkanlığı için nabız yokladığı dile getiriliyor.

Kimlerin İsimleri Geçiyor?

Şu ana kadar aralarında yazar Eyüphan Kaya ve Nezir Büyüm’ün de bulunduğu yaklaşık 10 kişinin adaylık başvurusu yaptığı ifade edilirken,eski bakan yardımcısı ve eski il başkanı Kutbettin Arzu,eski milletvekili ve eski il başkanı Abdurrahman Kurt,iş adamı ve eski milletvekili adayı Abdullah Atik,iş adamı Abdülkadir Akboz ve partide daha önce yöneticilik yapan Adnan Nabikoğlu’nun  da aralarında bir çok isim kulislerde konuşuluyor. Bugünlerde il başkanlığı nedeniyle özellikle Ankara’da yoğun kulis çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.