İlk ziyaret Güzeloğlu’na

İlk ziyaret Güzeloğlu’na
Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile bir araya geldi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede Vali Güzeloğlu, gazetecilerin kurumsal bir çatı altında bir araya gelmelerinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşunu ilan eden ‘Diyarbakır Yerel Medya Derneği’nin kurucu üyeleri, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu İç Kale’deki makamında ziyaret etti. Medya temsilcileri ve Vali Güzeloğlu arasında gazetecilerin sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Güzeloğlu, gazetecilerin kurumsal bir çatı altında bir araya gelmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

“Basına önemli görevler düşüyor”

Güzeloğlu, kente yapılan olumlu işlerin basında daha geniş şekilde yer bulması ve gazetecilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Diyarbakır ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Gerek ekonomik alanda gerekse eğitim alanında çalışmalarımız var. Kentte oluşan olumsuz algının önüne geçilmesinde basına önemli görevler düşüyor. Bu konuda birlikte hareket ederek, kentin tanıtımına katkı sunulabilir. Yerel medyanın sorunlarını biliyorum. Bu konuda üzerimize düşen bir şey olursa yardımcı olmaya hazırım” dedi.

Yerel basının sorunları anlatıldı

Daha sonra konuşan dernek başkanı Taner Özbay, amaçlarının yerel basının sorunlarını gündemleştirerek, çözüm yolları aramak olduğunu söyledi. Özbay, haber kaynaklarına ulaşım konusunda kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirterek, “Yerel basın ekonomik açıdan birçok sorunla boğuşuyor. Yapacağımız çalışmalarla bu sorunları kentin tüm dinamiklerini de içine katarak çözmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla ilk ziyaretimizi sizlere gerçekleştirdik. İlginizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüşmenin sonunda medya temsilcileri ile Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.