“İlkokul Çağındaki Çocuklar Mutlaka Göz Muayenesi Olmalı”

“İlkokul Çağındaki Çocuklar Mutlaka Göz Muayenesi Olmalı”
Özel Bağlar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fikret Unal, okullarda yapılan göz taramalarının önemli olmakla beraber yeterli olmadığına dikkat çekerek bu yaştaki çocukların mutlaka göz doktoruna muayene olması gerektiğinin altını çizdi,velileri duyarlı olmaya çağırdı.

Tigris Haber-Yaş ilerledikçe göz rahatsızlıklarının arttığını da belirten Unal,” Göz kapağındaki sarkmalar görme kaybına ve yorgun bakışlara neden olur. İnsanı olduğundan daha yaşlı gösterir.

Alt ve üst göz kapağındaki sarkmalarını ve göz torbalarını ameliyatla tamamen ortadan kaldırarak daha genç görünmesini sağlayabiliyoruz” dedi.

goz-taramasi-k.jpg

Göz Polikliğine En Çok Hangi Şikayetler Geliyor?

Özel Bağlar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fikret Unal, göz polikliniğine başvuran hastaların çoğunluğunu az görme, alerjik hastalıklar ve göz kapağı bozuklulukları  gibi şikayetler oluşturduğunu söyledi.

Tigris Haber’e konuşan Op. Dr. Fikret Unal,” Az görmenin çocukluk çağında en sık nedeni miyop, hipermetrop ve astigmatizma gibi gözlük ile tedavi edilebilen göz hastalıklarıdır.

 Alerjik göz hastalıkları bahar ve yaz aylarında ve daha çok 10-18 yaş grupları kişileri etkilemektedir. Hastalara doktor kontrolü altında verilen ilaçlar ve tedavi yöntemleriyle hastalık tamamen ortadan kalkmaktadır” dedi.

“3-4 Yaşındaki Çocukları Mutlaka Muayene Ettirin”

Unal,okullarda yapılan göz taramalarının önemli olmakla beraber yeterli olmadığına dikkat çekerek 3-4 yaşındaki   çocukların mutlaka göz hekimine  muayene olması gerektiğinin altını çizdi,velileri duyarlı olmaya çağırdı. Unal,”Okullarda çocuklar için yapılan göz taramaları önemli ancak yeterli değildir. Her hangi bir nedenden dolayı bir veya iki göz az görürse 8-9 yaşından sonra göz tembelliği gelişir. Bunun tedavisi de zor olur,hatta mümkün olmayabilir. Ancak 8-9 yaşlarından önce  çocuklardaki görme azlığı tespit edilirse yapılacak tedavi ile çocuğun daha iyi görmesi sağlanabilir.Bu nedenle çocuklarımızı mutlaka göz doktoruna tedavi ettirelim.Bu çok hassas bir durum ve ihmal etmeye gelmez.” şeklinde konuştu.

“Estetik Ameliyatla Genç Görünebilirsiniz”

“50 yaşından sonra insanlarda katarakt hastalığı gelişir. Bazen görme azlığı fark edilmeyebilir” diyerek sözlerine devam eden Unal,dünya çapında yapılan araştırmalara göre katarakt tedavisinin kazaları azalttığı bilgisini verdi.

Kadınları ilgilendiren göz kapak estetik ameliyatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Op. Dr. Fikret Unal,” Özellikle orta ve ileri yaş gruplarındaki hastaların göz kapaklarında sarkmalar ve halk arasında göz torbası olarak da bilinen şişlikler oluşur. Bu sarkmalar görme alanı kaybına, yorgun bakışlara  ve daha yaşlı görünmeye neden olmaktadır. bu hastalık lokal anestezi altında 20-30 dakikalık bir operasyonla ve iz kalmadan gerçekleştirilir. Estetik operasyon ile gerçekleştirilen bu işlem özellikle bayanlarda daha genç görünüm sağlamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.