ILO: Dünyada dakikada 4 işçi yaşamını yitiriyor

ILO: Dünyada dakikada 4 işçi yaşamını yitiriyor
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2013 Yılı İşçi Görünümü Raporu'na göre dünyada 1,1 milyar işçi günlük 4 dolara çalışırken her dakikada 4 işçi, iş kaynaklı hastalık veya kazalardan dolayı hayatını kaybediyor.

İSTANBUL - Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) geçtiğimiz hafta açıklanan 2013 Yılı İşçi Görünümü Raporu'na göre; dünyada; 1,1 milyar işçi günlük 4 dolara çalışırken 50 milyon kadın ev işçiliği yapıyor. Ayrıca, dünyada çalışan çocuk işçi sayısı 168 milyon olarak açıklanırken 232 milyon kişi ise memleket ve ülkelerini terk etmiş göçmen işçi olarak çalışıyor. Her dakika ise 4 işçi, iş kaynaklı hastalık veya kazalardan dolayı hayatını kaybediyor. 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından yazılı, görsel, dijital basından derlenen haberlere ve emek-meslek örgütlerinden gelen bilgilere göre Türkiye'de 2013 yılında bin 233 işçi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerin 103'ü kadın, 59'u çocuk olmak üzere 22'si göçmen işçidir. Aralık ayında ise en az 112 işçinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.