İmamoğlu'ndan "Adayım" Sinyali

İmamoğlu'ndan "Adayım" Sinyali
İmamoğlu, "Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum" diyerek yeniden İBB Başkanlığına aday olduğunun sinyalini verdi.

TİGRİS HABER - Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de 'değişim' çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. İmamoğlu, İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

İmamoğlu, "Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum" diyerek yeniden İBB Başkanlığına aday olduğunun sinyalini verdi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Şunu açıkça ifade etmeliyim ki mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekun tasfiye çalışmalarına en güçlü karşı duruş başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek için şehirlerimize sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum.”

“İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben Bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır. Ben İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece.”

“Yoksulluk ve hayat pahalılığı toplumsal yaşamı tehdit eden noktaya geldi. İşte tüm bunlardan dolayıdır 2024 yapılacak yerel seçimleri tüm fütursuzluğa dur demek için seçenek olacaktır. Benim anladığım şekliyle İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. İstanbul'u güçlendirmek Türkiye'yi güçlendirmek şiarıyla iş yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bizim yönetimimizdeki İstanbul'un Türkiye'nin geleceğinin teminatı olmuştur.”

“Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım mukaddes şehre en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak kabul ediyorum. İstanbul'da oluşturduğumuz yeni yönetimde vatandaşlarımıza daha mutlu Türkiye olma ihtimalini burada kanıtlıyoruz. Bu şehre ihanet ederek hepimizin ortak evini gri beton yığınına çeviren, rantçı, yoksullaştırıcı yönetime bu büyük milletin mecbur olmadığını gösteriyoruz. Her yaştan ve her kökenden insanımıza umut oluyoruz. Halkımıza bu karanlık dönemde başka geleceği yaşatıyoruz. Bizi çeşitli mecralarda izleyen vatandaşlarımızın bana kulak kabartmasını istiyorum.”

“İBB'yi hep birlikte korumalıyız. İBB'yi bu iktidarın eline geçmesinin maliyetini fark etmeliyiz. İBB'yi gayri hukuki yoldan elde etmek için denediler ve denemeye devam edecekler. Ama hep birlikte engelledik başaramadılar. İstanbul'u hep birlikte kazanmak için bir araya devam etmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bırakıp bu sürece odaklanmalıyız.”

“Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedemez. İkinci parti olmakla övünemez övünmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur. Bütün örgütümüzün belediye başkanlarıyla, adaylarla birlikte bu değişim ve dönüşüm sürecini en güçlü şekilde tamamlayıp uyum içinde çalışmak zorundadır." (Kaynak Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.