IMC kameramanını yaralıyken darp ettiler

IMC kameramanını yaralıyken darp ettiler
Şırnak Cizre'de cenazeleri almak isteyenlere açılan ateş sonucu yaralananlardan iki kişi yaşamını yitirdi. Hastaneye sürüklenerek taşınan İMC TV kameramanı Tekin’in yaralı bacağı tekmelendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tedbir kararına rağmen 2 gündür sokaktan alınmasına izin verilmediği için hayatını kaybeden Serhat Altun adlı yurttaşı ve 6 yaralıyı almak için Cudi Mahallesi’ne gitmeye çalışan gruba ateş açılmıştı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da bulunduğu heyete ateş açılması sonucu İMC TV kameramanı Refik Tekin’in de bulunduğu 5 kişi yaralanmıştı.

Yaralılardan 2 kişi öldü

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Cizre Belediye Meclis Üyesi Abdulhamit Poçal ile Selman Erdoğan yaşamını yitirdi. Sarıyıldız,  belediye meclis üyesi Poçal ile Erdoğan’ın zamanında hastaneye götürmediğini vurguladı.

Sarıyıldız ve beraberindekilerin bulundukları evden çıkarak Cizre Belediyesi'ne geçtikleri sırada önleri kesilerek yanlarında bulunan Cizre Belediye Meclis üyesi Şerafettin Elçi darp edilerek, gözaltına alındı. Yaralılardan Zinar Demir tedavisi tamamlanmadan  gözaltına alındı. Demir’in Halen nezarethanede tutuluyor.

İMC kameramanı yaralıyken darp edildi

Hastaneye sürüklenerek taşınan İMC TV kameramını Tekin’in yaralı bacağı tekmelendi, hakkında da gözaltı kararı verildi.  Sağ ayağından vurulan, yaralı olduğu halde Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildiği sırada ambulans içinde askerler tarafından darp da etilen Tekin, hakkında gözaltı kararı olduğu iddiasıyla uzun süre hastaneden Mardin’e sevkine izin verilmedi. Ancak Tekin, ısrarlı çabalar sonucunda Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve tedavi altına alındı.

Kapısında polis bekliyor

İMC TV editörlerinden Faruk Balıkçı, Mardin’de hastanede bulunan Tekin’in, ameliyat edildiğini ve ayağına platin takıldığını söyledi. Balıkçı, Tekin’in sağlık durumunun iyi olduğunu da aktardı. Balıkçı, Tekin’in hastanedeki odasının kapısının önünde 2 polisin beklediğini, Tekin hakkındaki gözaltı kararının halen de devam ettiğini belirterek, odasına girmek isteyenlerin kimliklerinin kontrol edilip GBT’lerine bakıldığını, üst aramasından geçirildikten sonra odaya alındıklarını kaydetti.

Bu arada Tekin’in sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri İMC TV’ye canlı olarak aktardığı sırada Balıkçı’nın yayınına hastanenin güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Canlı yayındaki müdahale, ekrana da kısa süreliğine yansıdı.

Tekin’den selam var

Telefonla kısa bir görüşme yaptığımız Tekin de sağlığının iyi olduğunu belirterek, destek veren meslektaşlarına selam söyledi

AA terörist dedi

Olayla ilgili görüntülerin yayınlanmış olmasına karşın  Anadolu Ajansı,  milletvekilleri, belediye başkanları ve gazetecilerin bulunduğu heyet için “terörist” ifadesini kullandı.

AA’nın haberinde şu ifadeler kullandı “Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi, 9 terörist yaralandı. Çatışma alanındaki yaralı teröristler, Cizre Belediyesi’ne ait cenaze araçları ve ambulansla kaçırılmaya çalışıldı. Yaralılar arasında bir televizyon kanalında kameraman olduğu ileri sürülen bir kişinin de yer aldığı belirtildi. Anadolu Ajansı’nın bu haberi başta Milliyet, Hürriyet ve Star gibi gazetelerin web sitelerinde aynı başlıkla haber yapıldı.

“Terörist” olarak ilan edilen grupta HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye eş başkanı Kadir Konur ile Saadet Yıldız Refik Tekin de vardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.