İmralı'ya sevk edilen tutsaklardan Yıldırım tekrar Bolu'ya gönderildi

İmralı'ya sevk edilen tutsaklardan Yıldırım tekrar Bolu'ya gönderildi
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yanına İmralı'ya sevk edilen 5 tutsaktan Mehmet Sait Yıldırım sağlık sorunları olduğu ve tam teşekkülü bir hastaneye yakın bir cezaevinde tutulması gerektiği için tekrardan Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

 

İSTANBUL -  Öte yandan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının ve ailelerin tutsaklarla görüşmek için yaptıkları başvurular da "gemi bozuk" gerekçesiyle reddedildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yanında bulunan 5 tutsağın farklı cezaevlerine gönderilmesinin ardından İmralı Adası'na sevk edilen yeni tutsaklardan Mehmet Sait Yıldırım'ın sağlık durumu sebebiyle tam teşekkülü bir hastaneye yakın bir cezaevinde tutulması gerektiği için tekrardan Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildiği öğrenildi. 

Öte yandan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan, adaya yeni sevk edilen tutuklulardan Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvurulara da olumsuz yanıt verildi. Avukatlara "gemi bozuk" gerekçesi sunularak görüşmenin gerçekleştirilmeyeceği bildirildi. 

Yine ailelerin yakınları ile görüşmek için yaptıkları başvurulara da olumsuz yanıt verildi. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın yanı sıra tutsaklardan Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'ın yakınlarının İmralı Adası'na giderek yakınları ile görüşmek için yaptıkları başvuruya da "gemi bozuk" gerekçesi sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.