İngiliz Amiral Rusya'dan korkusunu saklamadı

İngiliz Amiral Rusya'dan korkusunu saklamadı
Ukrayna-Rusya savaşı Ukrayna'nın bu yaz başlattığı karşı saldırı ile sürerken taraflar sürekli stratejik saldırılar ve hamleler yapmaya devam ediyor.

TİGRİS HABER - Ukrayna-Rusya savaşı Ukrayna'nın bu yaz başlattığı karşı saldırı ile sürerken taraflar sürekli stratejik saldırılar ve hamleler yapmaya devam ediyor. Bu arada Ukrayna'nın ele geçirdiği Rus tanklarının İngiltere'ye gönderildiği haberleri dikkatleri başka bir ayrıntıya çekti.

Telegraph'de yayınlanan habere göre Ukrayna ele geçirdiği Rus tanklarını İngiltere'ye gönderdi. Daha önce basında Rusların da ele geçirdiği İHA, SİHA ve antitank füzelerini İran'a gönderdiği haberleri yer almıştı.

Telegraph'ın haberine göre İngiliz uzmanlar Ruslara ait tanklar üzerinde inceleme yapıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Britanya Genelkurmay Başkanı Amiral Tony Radakin, uzmanların tankları parçalara ayırdığını belirtti.

Britanyalı bilim insanlarının Porton Down'daki teknoloji laboratuvarlarında Rus tanklarını incelediğini, incelemede ekipmanların nasıl çalıştığı, zayıf yönlerinin ne olduğu, daha iyi bir zırh için nasıl örnek alınabileceği, iletişiminin nasıl kesilebileceği sorularına cevap arandığını yazan Telegraph, Amiral Radakin'in "Moskova birgün bizim için de bir tehlike olabilir" sözlerine yer verdi. Radakin, elde edilen bulguların müttefiklerle paylaşılacağını açıkladı.


Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace da, Ukrayna'daki savaşı bir laboratuvar olarak gördüğünü belirtirken Britanya ordusunda personel sayısındaki daralma trendini değiştirme niyetinde olmadığını, bununla birlikte hükümetin elindeki savunma bütçesini yüksek teknoloji silahlara ayırması gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.