İnşaatlar evleri oldu

İnşaatlar evleri oldu
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 12 Suriyeli aile, Şanlıurfa'daki derme çatma binalarda hayata tutunmaya çalışıyor.

ŞANLIURFA - Halep'te rejim güçlerince atılan varil bombaları nedeniyle evleri yıkılan yaklaşık 80 kişi, Şanlıurfa'daki inşaatlarda kalıyor. Germuş Mahallesi'nde çeşitli nedenlere inşaatı durdurulan birçok bina, günlük ihtiyaçlarının çoğu hayırseverler tarafından karşılanan Suriyeli aileleri konuk ediyor. Tahta, kilim ve battaniyelerle evlerin pencere ve kapılarını kapatmaya çalışan  80 kişiden oluşan 12 aile, zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Halep'ten 3 ay önce ailesiyle gelen Abdullah Hari, evlerinin rejim güçleri tarafından atılan varil bombalarıyla yıkıldığını ve can güvenlikleri kalmadığı için Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. Ülkelerinden kaçarken yanlarına bir şey alamadıklarını belirten Hari, sığındıkları inşaatta hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını kaydetti. Suriye'nin artık yaşanmaz hale geldiğini ifade eden Hari, "Halep'te birçok aile varil bombalarının ardından canlarını kurtarmak için başka ülkelere sığındı. Kalacak yer bulamadığımız için inşaatlarda kalıyoruz. Burada birçok sıkıntı yaşıyoruz ancak her şeye rağmen başımızı sokacağımız bir yer bulduğumuz için mutluyuz" dedi.

Sıcak hava ve böcekler

Başka bir inşaatta kalan Hüseyin Abdullah da 4 aileyle aynı mekanı paylaşmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sıcak hava nedeniyle çeşitli zorluklar yaşadıklarını dile getiren Abdullah, "Halep'ten canımızı, namusumuzu korumak için buraya geldik ve inşaat halindeki metruk binalarda kalmaya başladık. Burada en büyük sıkıntımız sıcak hava. Havaların ısınmasıyla duvarlardan çeşitli böcekler çıkmaya başladı. Bu yüzden korkuyoruz" diye konuştu. (aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.