“İnsan başlı aslan heykeli” ve “Roboski Anıtı” kaldırıldı

“İnsan başlı aslan heykeli” ve “Roboski Anıtı” kaldırıldı
“İnsan başlı aslan heykeli” ve “Roboski Anıtı” kaldırıldı

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan “İnsan başlı aslan” heykelleri ve Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde yapılan hava saldırısında hayatını kaybeden 34 kişi yapılan “Roboski Anıtı” belediye tarafından kaldırıldı.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “PKK/KCK terör örgütü soruşturması” kapsamında DBP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı ve Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’ne Kaymakam Cumali Atilla, Kayapınar Belediyesi’ne Kaymakam Mustafa Kılıç kayyum olarak atanmıştı. Kayyum atanmasından sonra belediyelerde bir dizi değişiklilikler yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir döneminde, belediye önüne konulan, Asurlar mitolojisinde “Lamassus” olarak adlandırılan “İnsan başlı aslan” heykelleri kaldırıldı.

 

“ROBOSKİ ANITI” KALDIRILDI

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde yapılan hava harekatında, hayatını kaybeden 34 köylü için DBP’li Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından parkta yapılan, “Roboski Anıtı” sabah saatlerinde polis tarafından kaldırıldı.

Anıtta, ağlayan bir annenin heykeli ve etrafında bombaları simgeleyen figürler ve 34 kişinin ismi yazılıydı.

Heykellerin kaldırılması ile ilgili belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.