İnsan hakları ve sinema atölyesi tamamlandı

İnsan hakları ve sinema atölyesi tamamlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Başak Kültür ve Sanat Vakfı yürütücülüğünde, Diyarbakır’da “Çocuklar İçin İnsan Hakları ve Sinema Atölyesi” oluşturuldu.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Başak Kültür ve Sanat Vakfı yürütücülüğünde, Diyarbakır’da “Çocuklar İçin İnsan Hakları ve Sinema Atölyesi” oluşturuldu. Atölye çalışmalarından çocuklar mutlu ayrılırken, çekilen görüntüler proje bitiminde film haline getirilecek. 

  Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nca, AB ve AB Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen, Türkiye’de 14 ilde ve Amsterdam’da hayata geçirilen Çocuklar İçin İnsan Hakları ve Sinema Atölyeleri Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği atölye çalışmaları, Fidanlık Alanı’nda Ezidilerin kaldığı kampta yapıldı. 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen atölyeye 23 Ezidi çocuk katıldı.

  “FİDANLIKTA 23 ÇOCUKLA ÇALIŞTIK”

  Başak Kültür ve Sanat Vakfı Temsilcisi Belma Yıldıztaş, Türkiye’de 14 ilde çocuklarla sinema ve insan hakları çalışmaları yaptıklarını belirterek, göçe zorlanmış mültecilerin insan hakları konusundaki farkındalıklarını artırmayı ve bunu farklı bir sanat dalıyla anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Hedef kitlelerinin 14-18 yaş aralığındaki çocuklar olduğunu kaydeden Yıldıztaş, kız ve erkek eşitliğine dikkat ederek çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. Yıldıztaş, fidanlıkta 23 çocukla çalıştıklarını, proje bittiğinde Türkiye genelinde 350 çocuğa ulaşmış olacaklarını kaydetti.

  “ÇOCUKLAR MUTLU AYRILDILAR”

  Proje Danışmanı Derya Durmaz ise, çocukların atölyede grup çalışmasını, soyutu somuta çevirmeyi öğrendiklerini, bunu yaparken çok eğlendiklerini belirtti. Durmaz, “Hakikaten kendileri kameranın önüne geçip oyuncu oluyorlar, kameranın arkasında yönetmen oluyorlar, birbirlerinin rol yapmış hallerini görüyorlar.“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.